Ο Μπουχαλάκης το παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά!

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δεν μπορώ, αν δουλέψεις πάνω στις αδυναμίες σου και πιστέψεις στον εαυτό σου κλείνοντας τα αυτιά  σε όλους και όλα… Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι ένα παράδειγμα για όλα τα νεαρά παιδιά που βρίσκουν δυσκολίες στην προσπάθεια τους  για την κορυφή.

Ένα δικό μας παιδί έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή μόνος του με πολλή δουλειά και θέληση για το ποδόσφαιρο. Ο Μπουχαλάκης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Εργοτέλη, έπαιξε στην μεγάλη ομάδα και το… ταλέντο του φάνηκε από την πρώτη στιγμή, κάνοντας τις μεγάλες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου να ενδιαφερθούν για την απόκτηση του.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που τελικά απέκτησε τον κρητικό μέσο, ωστόσο ο δρόμος προς την κορυφή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι δυσκολίες αρκετές, η αλλαγή κλίματος τεράστια κάτι που τον δυσκόλεψε, μη μπορώντας στα πρώτα του χρόνια να προσαρμοστεί με τις απαιτήσεις των “ερυθρολεύκων”. Ακολούθησε ένας μικρός ετήσιος δανεισμός στην Νότιγχαμ Φόρεστ. Αρκετοί πίστεψαν πως αυτή η κίνηση θα τον αφήσει πίσω και θα καταλήξει όπως αρκετά “ταλέντα” που χάθηκαν στην συνέχεια σε μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος ή ακόμα και σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Κι όμως ο Μπουχαλάκης δούλεψε στην Αγγλία, έκανε άλματα βελτίωσης στο αγωνιστικό κομμάτι, πίστεψε στις δυνατότητες του και επέστρεψε στην χώρα μας. Το να βρει χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό έμοιαζε δύσκολο, έως ακατόρθωτο. Έκλεισε τα αυτιά του, συνέχισε την δουλειά και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε,  έδειξε ότι ήρθε για να μείνει.

Τρία χρόνια μετά ο Μπουχαλάκης είναι ένα βασικό “γρανάζι” στον Ολυμπιακό, έχει πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έχει χαρίσει με γκολ και ασίστ, προκρίσεις και νίκες στην ομάδα, δείχνοντας ότι είναι ένας από τους MVP των “ερυθρολεύκων”  στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Μπουχαλάκης απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στο ποδόσφαιρο, αρκεί να δουλέψεις σκληρά και να μένεις προσηλωμένος στον στόχο σου. Ο Κρητικός μέσος έχει συμπεριληφθεί στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του νησιού την τελευταία δεκαετία και είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα για όλα τα νεαρά παιδιά που ξεκινούν την πορεία τους στον χώρο του ποδοσφαίρου για να φτάσουν στην κορυφή.