Γ. Τουτζάρης: «Είναι οι επαγγελματικές ομάδες εστίες υπερμετάδοσης του ιού;»

Ο Γενικός διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα πρωταθλήματα ελέω του κορωνοϊού, τονίζοντας τους προβληματισμούς του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του: «Ξαναλέω, είναι οι επαγγελματικές ομάδες οποιουδήποτε αθλήματος εστίες υπερμετάδοσης του ιού; Πετυχημένα μοντέλα αντιμετώπισης της πανδημίας είναι αυτά που βρίσκουν τους φορείς του ιού και την απομόνωση του φορέα ώστε ιδιαίτερα οι ασυμπτωματικοί να μην μολύνουν τον γενικό πληθυσμό.

Προφανώς ο λόγος είναι το κόστος ώστε να γίνουν όλα αυτά τα τεστ… οι ομάδες αναλαμβάνουν αυτό το κόστος οι ίδιες καθώς και την διαδικασία απομόνωσης εάν κάποιος/α είναι θετικός/η… σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι προστατεύονται και πόσοι στο περιβάλλον τους… δηλαδή το χονδρεμπόριο που δουλεύει με e shop σε τεράστιες αποθήκες κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα;

Φυσικά και πρέπει να κινηθεί η αγορά και γι’ αυτό είναι ανοικτά όμως δεν τηρούν αυτά που οι επαγγελματικές ομάδες υποχρεώνονται να ακολουθούν. Ειδικός δεν είμαι, προβληματισμούς παραθέτω».