ΕΠΣΗ: Συζήτηση με τους προέδρους των Ηρακλειώτικων ομάδων Γ’ Εθνικής

Την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους-προέδρους των Ηρακλειώτικων ομάδων στη Γ Εθνική, είχαν οι άνθρωποι της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ με κύριο θέμα συζήτησης τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grandsport.gr, η συζήτηση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, με τους ανθρώπους των ομάδων να στέκονται περισσότερο στο κομμάτι των τηλεοπτικών μεταδόσεων, καθώς είναι ένα κομμάτι από το οποίο μπορούν να αντλήσουν έσοδα.

Η ΕΠΣΗ από τη μεριά της ξεκαθάρισες πως τα δικαιώματα των αγώνων θα παραμείνουν ως έχουν, με τη ΚΡΗΤΗ TV να έχει ουσιαστικά το μεγάλο «πακέτο» των 50 αγώνων με προτεραιότητα επιλογής, ενώ οι υπόλοιποι «πάροχοι» θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν παιχνίδια που δεν θα καλύψει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Στο «οικονομικό» κομμάτι, η ΕΠΣΗ θα εισπράττει πέραν της αρχικής συμφωνίας με την «ΚΡΗΤΗ TV» το σύνολο των εσόδων ανά παιχνίδι, ενώ παράλληλα θα βάλει πλέον στο «τραπέζι» και τις ομάδες, καθώς όπως τόνισε θα κοιτάξει να εξασφαλίσει τρία διαφημιστικά banner να διατεθούν στο γηπεδούχο σωματείο.

Με απλά λόγια, σε ένα παιχνίδι Αλμυρός-Ηρόδοτος, η ομάδα του Γαζίου θα μπορεί να «πουλά» τρεις διαφημιστικές θέσεις οι οποίες θα εμφανίζονται στη διάρκεια του αγώνα και θα κερδίσει το «Χ-Ψ» ποσό, ενώ ο «πάροχος» που θα έχει «αγοράσει» το παιχνίδι από την Ένωση θα είναι υποχρεωμένος να «παραχωρεί» τις προαναφερθέντες θέσεις δίχως αντίτιμο στο γηπεδούχο σωματείο.

Το παραπάνω, θα ισχύει σίγουρα με τους διαδικτυακούς παρόχους, ενώ θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθεί και στη συμφωνία που ήδη έχει γίνει με την ΚΡΗΤΗ TV.

Παράλληλα, για ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου, γνωστοποίησε στις ομάδες, πως θα βρίσκεται δίπλα τους, τονίζοντας πως οτιδήποτε χρειάζονται θα πρέπει να απευθύνονται στην τοπική ΕΠΣ, η οποία συνεχώς προσπαθεί να “σπρώξει” αιτήματα στους αρμόδιους φορείς, όπως ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την κατηγορία, κάτι που δεν έχει οριστικοποιηθεί και η Ένωση προσπαθεί να τον μειώσει στο χαμηλότερο δυνατό.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ, αναφέρει: «Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ έγινε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με την παρουσία των προέδρων της Γ’ Εθνικής των ομάδων του Ηρακλείου.

Το παρών έδωσαν οι κ.κ. Μιχάλης Γεωργιάδης (Ηρόδοτος), Γιώργος Λέλεκας (ΠΟΑ), Γιάννης Ασσαργιωτάκης (Πόρος), Μανόλης Βίστης (Αλμυρός), Γιώργος Πολυχρονάκης (Δαμάστα) ενώ τον πρόεδρο του Γιούχτα κ. Νίκο Μπουνάκη εκπροσώπησε ο κ. Κώστας Μπουνάκης.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο, λεπτομέρειες για την διοργάνωση των αγώνων, τα τηλεοπτικά κ.α., με τον πρόεδρο κ. Νίκο Τζώρτζογλου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ να έχουν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους παράγοντες της Γ’ Εθνικής».