Επίσημο: Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, τι ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα

Οι Στέλιος Πέτσας και Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσαν ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν, πως και πότε, ενώ υπήρξε ενημέρωση και για τα μέτρα που θα ισχύουν τις γιορτές.

Άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων ανακοίνωσαν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Στέλιος Πέτσας αλλά και τα μέτρα που θα ισχύουν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε:

Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, αλλά από την Κυριακή θα υπάρχει η δυνατότητα click away.

Την Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια από τις 7 το πρωί

Ανοίγουν από την Δευτέρα τα βιβλιοπωλεία, με ανώτατο όριο 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνική

Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς. Φέτος, δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

Απαγόρευση μετακίνησης 22:00-5:00 έως και τις 7 Ιανουαρίου.

Για τις μετακινήσεις για τις επιχειρήσεις που θα είναι ανοιχτά, το σωστό νούμερο SMS είναι το 2.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του είτε μέσω e-shop, είτε τηλεφωνικά και θα πληρώνει έξω από το κατάστημα. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να έχει ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή SMS από την επιχείρηση που θα αποδεικνύει την αγορά. Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να παραλαμβάνει την παραγγελία. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν», ενώ ξεκαθάρισε πως αν υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού θα αποσυρθεί η δυνατότητα αυτή.