Επέκταση του ωραρίου μετακίνησης, τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ

Την επέκταση του ωραρίου μετακίνησης σε ολόκληρη την επικράτεια, ανακοίνωσε επίσημα ο Άκη Σκέρτσος Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ.

Όπως ανακοινώθηκε, πλέον σε ολόκληρη την επικράτεια και για όλες τις ημέρες, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00 έως τις 05:00, κάτι που είχε προαναγγείλει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεια Πελώνη μιλώντας στον Πρώτο Θέμα 104.6.

Επέκταση ωραρίου μετακίνησης έως 9μ.μ. όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης.

Μιλώντας στον Πρώτο Θέμα 104,6 η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη στην ουσία προανήγγειλε τις παραπάνω αλλαγές τονίζοντας πως η απαγόρευση στις 19:00 τα Σαββατοκύριακο δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

«Πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να υπάρξουν προσαρμογές και να διορθωθούν επιμέρους μέτρα που ενδεχομένως να μη λειτούργησαν. Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ως παράδειγμα, την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19.00, η οποία, όπως είπε, «δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δημιούργησε μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες».

Όπως ανέφερε η μέρα μεγαλώνει, αλλάζει ο καιρός, είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν για να μεταφερθούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Αλλάζει το ωράριο και στα σούπερ μάρκετ

Μετά την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας, πλέον και τα σούπερ μάρκετ που αναγκαζόντουσαν να κλείνουν στις 18:30, θα μπορούν να κλείνουν στις 20:30, μισή ώρα πριν από τη νέα απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 21:00.