Αίτημα εξαίρεσης από το «lockdown» ομαδικών αθλημάτων, στον «πάγο» οι ακαδημίες

Να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων για τις «κατηγορίες» ομάδων που είχαν εγκριθεί και «πάγωσαν» μετά τα έκτακτα μέτρα για τις περιοχές που υπάγονται στην κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου, θα προσπαθήσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grandsport.gr, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα καταθέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, τα θέματα του αθλητισμού, αυτό άλλωστε προανήγγειλε ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτηση του στα Social Media.

Ουσιαστικά, η ΓΓΑ θα εισηγηθεί στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής (6/3) την άρση των περιορισμών για τις κατηγορίες που είχαν εγκριθεί και ανεστάλησαν, με εξαίρεση τα κολυμβητήρια.

Στην ανάρτηση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε: «Σεβόμενοι το επιστημονικό κύρος των λοιμοξιολόγων και την κρισιμότητα της κατάστασης, επαναφέρουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής την τεκμηριωμένη εισήγηση μας για τα θέματα του αθλητισμού».

Όσο αναφορά τις ακαδημίες, παρ’ ότι πρόθεση όλων είναι η άμεση επανέναρξή τους, αυτό στη παρούσα φάση δεν θα τεθεί προς συζήτηση, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό που προέχει στη παρούσα φάση, είναι να λάβουν εκ νέου το «πράσινο φως» κατηγορίες που είχαν επανεκκινήσει αλλά μπήκαν στον «πάγο» και σε δεύτερη φάση, θα επιδιωχθεί η επανέναρξη και των ακαδημιών.

Υπενθυμίζουμε, οι νέοι περιορισμοί που ισχύουν στις αθλητικές δραστηριότητες, αφορούν 19 περιφερειακές ενότητες και όχι το σύνολο της χώρας.