Προς αναστολή λειτουργίας η ακαδημία του ΟΦΑ, η πρόταση του Ανθεστίωνα

Όπως αποκάλυψε στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με την ΕΠΣ Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΟΦΑ Μανώλης Μεταξάκης, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της ακαδημίας της ομάδας έως το τέλος του 2021 και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί αυτή η απόφαση. Πρόταση από Ανθεστίων για μεταφορά της στο Θραψανό.

Δεν έχει τέλος το «μαρτύριο» των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου, με το ποδόσφαιρο να μην μένει ανεπηρέαστο, καθώς όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του σωματείου του ΟΦΑ, αποφασίστηκε η ακαδημία να κλείσει μέχρι το τέλος του 2021 και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια να επαναλειτουργήσει.

Βέβαια, αξιοσημείωτη ήταν «πρόταση» που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Ανθεστίωνα κ. Κανακαράκης, ζητώντας από τον κ. Μεταξάκης να επανεξετάσουν την απόφασή τους αυτή, καθώς το γήπεδο του Θραψανού, είναι στη διάθεσή τους, προκειμένου να μπορέσουν τα νεαρά παιδιά να συνεχίσουν την άθληση και να μην αποκοπούν από τον αθλητισμό αυτούς τους μήνες.

Οικονομική βοήθεια από Ενώσεις και φορείς για τα σεισμόπληκτα σωματεία θα ζητήσει η ΕΠΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του σωματείου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «ευχαριστούμε την ΕΠΣΗ για την άμεση συμπαράσταση, την στήριξη αλλά και την ψυχολογική στήριξη, γιατί ακόμα και ένα τηλεφώνημα, είναι σημαντικό για εμάς. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στα γύρω χωριά, πέραν των κοντινών μου. Όμως, παρ’ ότι έχω μιλήσει με πολλούς, θα μεταφέρω αυτό που έχω ζήσει στο Αρκαλοχώρι και επειδή είμαι γέννημα-θρέμμα και εδώ έχω κάνει όλα τα πλάνα μου, στα 32 μου, για πρώτη φορά δεν έχω πλάνα.

Έγραψα σήμερα επτά πλάνα διαφορετικά για τη δουλειά μου, τα οποία μπορούν να γκρεμιστούν σε μισή ώρα, το ίδιο ισχύει και για την ομάδα. Θα ξεκινήσουμε και πάλι την επόμενη εβδομάδα, με όσους αθλητές μπορούν, για ψυχολογικούς λόγους. Τα παιδιά κάποια είναι στις σκηνές και κάποια εκτός χωριού, σκεφτόμαστε να κάνουμε προπονήσεις στο Ηράκλειο, για να μας φύγει και αυτός ο φόβος, σε κάθε βουητό και σε κάθε κούνημα.

Η οικονομία της περιοχής, σύμφωνα με εκτιμητές θα επανέλθει σε 3-4 χρόνια στο σημείο που ήμασταν την ημέρα του σεισμού. Θα προσπαθήσουμε να ορθοποδήσουμε, δεν ξέρω πως μπορεί ο κάθε φορέας να βοηθήσει.

Ο αθλητισμός, η καλή ψυχολογία και το χαμόγελο θα μας σώσουν. Για εμάς το ποδόσφαιρο ήταν και είναι μία διέξοδος, η ακαδημία σταματάει μέχρι και τα Χριστούγεννα, η ομάδα όμως δεν θα σταματήσει, θα κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτό. Ευτυχώς το γήπεδο, επειδή είναι καινούργιο, δεν έχει ζημιές».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.