Χαρδαλιάς: «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού»

Πέταξε τη «βόμβα» ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την Πολιτική Προστασία, ανακοίνωσε πως η παραίτησή του βρίσκεται στο συρτάρι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ίσως σε απάντηση στη Φώφη Γεννηματά και τον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησαν την καρατόμηση του ίδιου και τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όταν έχεις μια κατάσταση με ανεξέλεγκτα μέτωπα παντού, το μείζον είναι η προστασία της ζωής. Οι εκκενώσεις γίνονται για να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει ένα μοντέλο που παρακολουθούμε και μας λέει πότε είναι επικίνδυνη μια φωτιά. Το 112 είναι απόλυτη παρακαταθήκη της προστασίας της ανθρώπινης ζωής», είπε ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση για τις εξαιρετικά πολλές εκκενώσεις που έγιναν κατά τις φωτιές.

«Δεν ξέρω εάν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, ξέρω ότι έχουν γίνει συλλήψεις για εμπρησμούς», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας στη σφοδρή κριτική που άσκησαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά που ζήτησαν την παραίτησή του, ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε: «Όλες οι παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Η δική μου είναι πάνω – πάνω. Γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω με όλα αυτά τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας. Δουλεύω πάντα με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος… Κάθε σπίτι που χάνεται για όλους εμάς είναι μία τραγωδία και είναι μία μαχαιριά στην καρδιά μας. Αλλά ξέρω ότι δόθηκε μία τεράστια μάχη, καθοδηγώντας όλα τα παιδιά της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του στρατού… Και λυπάμαι γιατί την ώρα της μάχης, κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές».