Με πολλά… ερωτηματικά και χωρίς ουσία η Γ.Σ. της Δαμάστας

Με πολλά ερωτηματικά και χωρίς την παραμικρή ουσία αναφορικά με το μέλλον της ομάδας, ολοκληρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Δαμάστας, κάτι που επιβεβαιώνεται πλήρως και από την ανακοίνωση του σωματείου, στην οποία έγινε εκτενής αναφορά στο έργο του πρώην προέδρου Αντώνη Παπαδάκη.

Η γενική συνέλευση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στις 11:00 στο πολιτιστικό της Δαμάστας, όπου παρευρέθηκε η πλειοψηφία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου αλλά και άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το μέλλον της ομάδας, χωρίς όμως να έχουν επισήμως θέση σε αυτήν.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, υπήρξαν εντάσεις για τα πεπραγμένα της διοίκησης, ενώ δεν έλειψαν και τα «βέλη» προς τον πρώην πρόεδρο Αντώνη Παπαδάκη, για το γεγονός πως δεν παρευρέθηκε στην πρώτη γενική συνέλευση.

Όσο αναφορά το… μέλλον της Δαμάστας, η γενική συνέλευση αποφάσισε η ομάδα να δηλωθεί στην Α1 ΕΠΣΗ, όμως σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο υπέβαλλε τις παραιτήσεις του και η ομάδα θα οδηγηθεί σε νέα γενική συνέλευση με κυριότερο θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει την απόφαση της Γ.Σ. σχετικά με τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1 ΕΠΣΗ ή εάν θα δηλωθεί σε χαμηλότερη κατηγορία.

Επιπλέον, έγινε εκτενής αναφορά των πεπραγμένων του πρώην προέδρου Αντώνη Παπαδάκη στην Δαμάστα, με αναφορά στα «έργα» επί των ημερών του, ενώ δεν ξεκαθάρισε εάν θα βρίσκεται στο νέο διοικητικό συμβούλιο ο ίδιος ή κάποιος από τους εκπροσώπους του, όπως συνέβη στο απερχόμενο Δ.Σ.

Η ανακοίνωση της Δαμάστας, πάντως, αναφέρει τα παρακάτω: «Παρουσία του Αντώνη Παπαδάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου η Γενική Συνέλευση του ΑΟ Δαμάστας.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των τελευταίων ετών, πεπραγμένα που ανταποκρίνονται σε λειτουργία επαγγελματικής ομάδας υψηλού επιπέδου και όχι ερασιτεχνικού σωματείου, με τεράστια οικονομικά δεδομένα και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.

Τόνισε ότι όταν ανέλαβε πριν τέσσερα χρόνια η ομάδα ήταν στην Β’ ΕΠΣΗ με πολλά προβλήματα στη νοοτροπία και στις εγκαταστάσεις και έφτασε να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, στρέφοντας πάνω της τα βλέμματα απ’ όλη την Ελλάδα.

Τα κυριότερα σημεία των πεπραγμένων που ανέφερε ο κ. Παπαδάκης ήταν: ηλεκτροδότηση γηπέδου, αποχετευτικό δίκτυο, υδραυλικές εγκαταστάσεις, κερκίδα, προβολείς στο γήπεδο, πλήρης ανακαίνιση και εξοπλισμός αποδυτηρίων, νέο γυμναστήριο, τεχνολογικός εξοπλισμός, τηλεοράσεις, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, σύστημα ασφαλείας με κάμερες, σύγχρονο ιατρείο με απινιδωτή, νέο κυλικείο με πλήρη εξοπλισμό δωρεά του Μιχάλη Παπαδάκη, δενδροφυτεύσεις και καλλωπισμός περιβάλλοντος χώρου, ύμνος ομάδας, λειτουργία Damasta TV και Social Media με τμήμα επικοινωνίας, ένδυση της ομάδας με 5 επίσημες εμφανίσεις και προπονητικό υλικό επαγγελματικού επιπέδου.

Τόνισε επίσης ότι η Δαμάστα επένδυσε στο ήθος, στις αξίες και το ευ αγωνίζεσθαι, προς τιμήν της δόθηκε φιλικό με την ΠΑΕ ΟΦΗ ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε εκτός Κρήτης και συγκεκριμένα πήγε για φιλικό στη Νάξο.

Εξήρε το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, ήταν και παραμένει ο πρεσβευτής του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κρήτη και ήταν ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που υποστήριξε τον οργανισμό, ακολουθώντας η Super League 1, o ΟΦΗ, η ΑΕΚ και άλλες ΠΑΕ. Παράλληλα το όνομα της Δαμάστας έμπαινε ως χορηγός σε μεγάλα γεγονότα και δράσεις του τόπου.

Για την ανάπτυξη των υποδομών αναφέρθηκε στη δημιουργία των Νέων Δαμάστας 2020 και στη συνεργασία με το Candia για την ομάδα Κ18 Candia-Δαμάστα, καλώντας για άλλη μια φορά όλους τους Δαμαστιανούς να εγγράψουν τα παιδιά τους στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Candia. Ενόψει της νέας σεζόν αναφέρθηκε ότι μένουν στην ομάδα αρκετοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποκτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από άλλες ομάδες ενώ τονίστηκε το όνομα του άτυχου Γιάννη Παπαδάκη, με τον Αντώνη Παπαδάκη να αναλαμβάνει όλα τα ιατρικά έξοδα του χειρουργείου και την αποκατάστασή του μέχρι να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Παπαδάκη έγινε συζήτηση για το μέλλον του σωματείου. Το σώμα της συνέλευσης αποφάσισε ο ΑΟ Δαμάστας να αγωνιστεί τη νέα σεζόν κανονικά στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ. Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο παραιτήθηκε και θα αναδειχθεί νέο διοικητικό συμβούλιο που θα αναλάβει την ομάδα τη νέα σεζόν».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.