Πανελλαδικές: Στις 9 Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμών – Πού θα κινηθούν οι βάσεις

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές. Σημαντικό βήμα είναι ότι οι μαθητές θα τις λάβουν με sms στο κινητό τους τηλέφωνο.

Για να πάρουν τα αποτελέσματα στο κινητό τους οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα στη διεύθυνση smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου και έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας , στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε οτι ανεξάρτητα με το sms στο κινητό η ανάρτηση των αποτελεσμάτων θα γίνει κανονικά στα σχολεία αλλά και μέσα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr .

Εκεί οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Ο Στράτος Στρατηγάκης, σύμβουλος σταδιοδρομιάς μιλά στην εκπομπή “Κάτι τρέχει με τη Μάριον” για το που αναμενεται να κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή ertnews.gr