Λ. Αυγενάκης: «Η πολιτική και η φιλοσοφία μας έχουν βασική προτεραιότητα τον αθλητή και το ερασιτεχνικό σωματείο »

Για το τουρνουά του ΠΟΑ αλλά και για την βράβευση του αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Ατσαλένιου για την πρωτοβουλία να δημιουργήσει αυτό το τουρνουά, ενώ τόνισε πως φιλοσοφία και η προτεραιότητα του είναι προς τον αθλητή και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Στον Παναθλητικό Όμιλο Ατσαλένιου, που γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του και διοργανώνει τριήμερο ποδοσφαιρικό φεστιβάλ για τα ταλέντα του μέλλοντος: το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου «Γιάννης Καλέμπουμπας», τιμώντας έτσι και τον για δεκαετίες Πρόεδρό του.

ADVERTISING

Οι ομάδες με παιδιά κάτω των 16 ετών από τις Ακαδημίες του ΠΟΑ και των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ Εργοτέλης, Λίντο και Αστέρα Ρεθύμνου, θα συναγωνιστούν ως και την Κυριακή σε ένα τουρνουά πεμπτουσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς η σωστή καλλιέργεια των υποδομών σ’ αυτές τις μικρές ηλικίες είναι το βασικό συστατικό ανάπτυξης κάθε αθλήματος.

Το τόνισα και κατά τη διάρκεια της τιμής που μου έκαναν, βραβεύοντάς με: Η πολιτική και η φιλοσοφία μας αυτά τα δύο χρόνια στο Υφυπουργείο Αθλητισμού έχουν βασική προτεραιότητα τον αθλητή και το ερασιτεχνικό σωματείο, το κύτταρο της αθλητικής μας πυραμίδας.

Καθημερινό μας μέλημα είναι η στήριξη, η προστασία και η αναβάθμισή τους. Με δεκάδες θεσμικές τομές που νομοθετήσαμε, οι οποίες φαντάζουν και είναι «αυτονόητες» στο πλαίσιο της «καλής διακυβέρνησης» στον αθλητισμό, αλλά δεν τις τολμούσε κανείς για δεκαετίες.

ADVERTISING

Επιπλέον, με ποικιλότροπη οικονομική ενίσχυση, τόσο για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίες, όσο και για να είναι εξασφαλισμένα κάθε χρόνο συγκεκριμένα ανταποδοτικά έσοδα από το στοίχημα, που θα επενδύονται σε αναπτυξιακές εκδηλώσεις σαν κι αυτή.

Συγχαρητήρια στον ΠΟΑ για την πρωτοβουλία. Σε όλους όσους συντελούν για την επιτυχημένη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά. Κι ακόμα περισσότερα «μπράβο» για κάτι επίσης αυτονόητο: Την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την φροντίδα παροχής ολοκληρωμένων πρώτων βοηθειών (αχρείαστες να είναι), με την ύπαρξη απινιδωτή στο γήπεδο”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content