Κορωνοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου σε Χανιά και Ρέθυμνο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του covid-19, σε αστικά λύματα.

Τα αποτελέσματα αφορούν την εβδομάδα 24 έως 30 Μαΐου, όπου υπήρξε αύξηση τόσο στα Χανιά, όσο και στο Ρέθυμνο, 78% και 12% αντίστοιχα. Αντίθετα, στο Ηράκλειο υπήρξε για ακόμη μία φορά μείωση, 45%, ενώ όσον αφορά τον Άγιο Νικόλαο, δεν κατέστη δυνατή η λήψη δείγματος λόγω βλάβης και ακόλουθης συντήρησης του αυτόματου δειγματολήπτη.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ: «Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα αφορούν στην εβδομάδα 24 έως 30 Μαΐου 2021.
Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές».