Η αθλήτρια από την Κρήτη θα επιδιώξει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
η Άννα Ντουντουνάκη πέτυχε τον πρώτο της στόχο στη διοργάνωση, προκρινόμενη στον ημιτελικό των 100μ. πεταλούδα με χρόνο 57.62, επίδοση που την κατέταξε 12η. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πρωινή της κούρσα:
«Ο χρόνος μου για πρωϊνό προκριματικό είναι αρκετά καλός, δεν είναι βεβαίως το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Είμαι ευχαριστημένη, η κούρσα πήγε όπως την είχα υπολογίσει. Θα δούμε πλέον το απόγευμα στον ημιτελικό τί θα γίνει. Γενικά νοιώθω καλά, η προετοιμασία πήγε καλά, είμαι αισιόδοξη, δεν κοιτάω σειρές και χρόνους αλλά να χαίρομαι την κάθε στιγμή. Να παραμείνω ήρεμη και συγκεντρωμένη, να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό. Πάμε βήμα-βήμα».
Η Ντουντουνάκη τερμάτισε τρίτη στην 4η προκριματική σειρά, όπου συμμετείχε και η Γεωργία Δαμασιώτη, η οποία με χρόνο 58.60 κατετάγη 21η και δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Την καλύτερη επίδοση της σειράς σημείωσε η Γιαπωνέζα Μιζούκι Χιράι με 56.81.
