Χαρδαλιάς: «Αποδεχόμαστε τις πρωτοβουλίες της SL2 – Δεν αναστέλλουμε το πρωτάθλημα»

Με δήλωσή του ο Υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως αποδέχεται τις πρωτοβουλίες της Super League 2 και πως δεν σκοπεύουν να αναστείλουν την λειτουργεία του πρωταθλήματος.

Παράλληλα έκανε γνωστό πως από εδώ και στο εξής το θέμα θα αναλάβει ο Εισαγγελέας και η ΕΑΔ!

Τις τελευταίες ημέρες είχε επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση μετά την αρχική δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά περί εισήγησής του για τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2, για να ακολουθήσει η απάντηση της διοργανώτριας αρχής

Μάλιστα στο σίριαλ είχε συμμετάσχει και ο Λευτέρης Αυγενάκης με δήλωσή του, ενώ σήμερα ο κ. Λεουτσάκος πρόεδρος της Super League 2 δήλωσε πως θα ληφθούν νέα αυστηρότερα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Πλέον όπως ανέφερε στη δήλωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς αποδέχεται τις πρωτοβουλίες της Super League 2 λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η αυστηροποίηση των όρων των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων της Super League 2, καθώς και η θέσπιση επιτέλους συγκεκριμένου πλαισίου κυρώσεων για όσους τα παραβαίνουν, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Super League 2 και αποτελούν θέματα προς απόφαση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της, αποδεικνύουν το βάσιμο της ανησυχίας μας για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες με τη μετακίνηση αποστολής συγκεκριμένης ομάδας, με προφανή κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.

Τα αντανακλαστικά της Super League 2, έστω και καθυστερημένα, έρχονται να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που είχαν εισηγηθεί και είχαν γίνει αποδεκτά από την Επιτροπή Επιδημιολόγων. Ως εκ τούτου, με δεδομένη την ανάληψη τόσο της ευθύνης όσο και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τη Super League 2, και βέβαια παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, με αποκλειστικό εκ μέρους μας κριτήριο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ σήμερα από την εισήγηση για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Αυτό, όμως, που προτίθεμαι, άμεσα, να πράξω είναι η κατάθεση, σήμερα μάλιστα, ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ διερεύνησης τυχόν αξιόποινων πράξεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς και διοικητική αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με την Δημόσια Υγεία ουδείς θα παίζει και σεβόμενοι την εδώ και μήνες υπομονή, επιμονή και θυσίες του ελληνικού λαού, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και να ανεχθούμε οποιαδήποτε παράλειψη ή δικαιολογία. Σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πράττουμε τα δέοντα, πάντοτε”.