Συμμετοχή του γγΑ σε τηλεδιάσκεψη της Διεθνούς Ένωσης κατά της Διαφθοράς στον Αθλητισμό

O γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη εμπειρογνωμόνων που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση κατά της Διαφθοράς στον Αθλητισμό (IPACS), σε συνεργασία με το Γραφείο Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC).

Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, η επικεφαλής του Γραφείου Ηθικής και Συμμόρφωσης της ΔΟΕ Paquerette Girard Zappelli και ο επικεφαλής του Τμήματος Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος της UNODC Giovanni Gallo ανακοίνωσαν τη σύσταση της τέταρτης κατά σειρά Task Force της IPACS (Task Force 4) με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των διωκτικών και των εισαγγελικών αρχών με τους αθλητικούς οργανισμούς για την αντιμετώπιση φαινομένων δωροδοκίας και διαφθοράς στον αθλητισμό.

Ο κ. Μαυρωτάς στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην κύρωση της Σύμβασης Macolin από το ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και στις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των φορέων που συμμετέχουν στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό, μεγάλο μέρος της οποίας έχει να κάνει και με την χειραγώγηση αγώνων.

Στη σημερινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος Αξιωματούχοι της UNODC και της IOC, ως εταίροι της IPACS, οι οποίοι συνεπικουρούν το έργο της Task Force 4 καθώς και εμπειρογνώμονες σε θέματα διαφθοράς από διεθνείς κυβερνητικούς και αθλητικούς οργανισμούς.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.