Αποκάλυψη Συριγωνάκη: «Η Άρσεναλ ενδιαφέρθηκε να έρθει στην Κρήτη για προετοιμασία»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την συνεργασία Περιφέρειας – ΟΦΗ ενώ έκανε μεγάλη αποκάλυψη για το ενδιαφέρον της Άρσεναλ να έρθει στο Ηράκλειο για να κάνει προετοιμασία.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Συριγωνάκης «τα τελευταία χρόνια είμαστε δέκτες από ομάδες του εξωτερικού για να έρθουν στην Κρήτη και να κάνουν προετοιμασία. Μάλιστα πρέπει να σας πω πως πέρυσι υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις με την Άρσεναλ, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, ώστε να έρθει στην Κρήτη και να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της. Γνωρίζετε καλά πως η Κρήτη λόγω των συνθηκών αλλά και επειδή το νησί μας έχει αναδειχθεί σε ασφαλή αθλητικό τουρισμό επιλέγεται από πολλούς συλλόγους αλλά και εθνικές ομάδες άλλων αθλημάτων ώστε να κάνουν την προετοιμασία τους εδώ. Υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου, θα αναδειχθούν και άλλες στο μέλλον ώστε η Κρήτη να καταστεί ένας δημοφιλής αθλητικός προορισμός».

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Συριγωνάκης στον Athletic Radio 104,2 : Για την έναρξη των έργων και την συνεργασία του ΟΦΗ με την Περιφέρεια Κρήτης: «Πράγματι στις 12 Φεβρουαρίου υπεγράφη η προγραμματισμένη σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ που είναι και ο ιδιοκτήτης του αθλητικού κέντρου για να γίνει η αναβάθμιση του και να αναδειχθεί μια κυψέλη ανάδειξης ταλέντων και να προπονούνται παιδιά από όλη την Κρήτη και η Περιφέρεια συνεχίζει την στρατηγική ενίσχυσης του αθλητισμού ώστε να συμβάλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση προς ολόκληρη την Κρήτη».

ADVERTISING

Για το όραμα του Μιχάλη Μπούση: «Υπάρχει ένα όραμα για να γίνει ένα αναβαθμισμένο αθλητικό κέντρο που πέραν της αναβάθμισης που θα γίνει σε όλους τους χώρους, θα παρέχεται η δυνατότητα ώστε να φιλοξενούνται ομάδες του εξωτερικού αναπτύσσοντας τον αθλητικό τουρισμό και η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια. Γνωρίζω ότι γίνεται η προσπάθεια από την πλευρά του ΟΦΗ ώστε να προστεθεί στο ΒΑΚ μια ακόμα έκταση που ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου, επίσης γνωρίζω πως υπάρχει η θέληση και η επιθυμία του ΟΦΗ και του Μιχάλη Μπούση για να γίνει αυτό πραγματικότητα και όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες τότε θα γίνει πράξη και το όραμα που έχει αυτός ο άνθρωπος που θα αλλάξει προς το καλύτερο ολόκληρη την περιοχή».

Για την καθυστέρηση των διαδικασιών από την Περιφέρεια Κρήτης: «Έχουμε καθυστερήσει για την ολοκλήρωση της επιχορήγησης όμως οφείλω να πω πως αυτή η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην Περιφέρεια καθώς αναμένεται η προκήρυξη για την ανάδοχη του έργου. Περιμένουμε από την ΠΑΕ να προχωρήσει στον διαχωρισμό των εργασιών, η επιχορήγηση του 1 εκ. ευρώ δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση του έργου και προκειμένου να μην μπλεχτούν οι εργολάβοι που θα αναλάβουν την ολοκλήρωση του έργου, γιατί άλλος θα είναι ο εργολάβος της Περιφέρειας και άλλος εκείνος που έχει επιλέξει η ΠΑΕ στον ΟΦΗ αποφάσισαν την έναρξη των εργασιών ώστε να μην χαθεί χρόνος. Μόλις γίνει ο διαχωρισμός, εμείς θα προχωρήσουμε στον διαγωνισμό και ευελπιστούμε πως μέσα Ιούνη θα έχει προκηρυχθεί ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο, από την δική μας πλευρά».

Για το κόστος του έργου: «Το 1 εκ. ευρώ που αναφέρεται σαφώς και δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση των εργασιών. Όλο το υπόλοιπο κόστος θα καλυφθεί με κεφάλαια της ΠΑΕ και του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ κ. Μπούση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το 1 εκ. ευρώ αφορά την κατασκευή δύο γηπέδων, ένα με υβριδικό χορτάρι και ένα με πλαστικό τάπητα, για την κατασκευή του τρίτου γηπέδου αλλά και για τις υπόλοιπες εργασίες τα χρήματα θα δοθούν από την ΠΑΕ ΟΦΗ».

ADVERTISING

Για την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προς τον αθλητισμό: «Είμαστε τυχεροί και το έχω πει τόσες φορές που Περιφερειάρχης Κρήτης είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης. Ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό από πολλές θέσεις, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ερασιτεχνικός αθλητισμός και για αυτόν τον λόγο η Περιφέρεια είναι δίπλα σε αυτόν και αποτελεί έναν από τους πυλώνες του. Θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που ζητούν και οι συμπολίτες μας, ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο μέσα στον αστικό ιστό αλλά και στην ενδοχώρα. Δεν είναι υπερβολή πως έχουν ανακατασκευαστεί πάνω από 100 γήπεδα σε όλη την Κρήτη και αυτήν την εποχή είναι έτοιμα προς παράδοση γήπεδα σε Γέργερη, Καστέλι, Γερανίου, του Μινωταύρου στις Μουρνιές και στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσουμε και σε άλλες περιοχές όπως είναι οι Ασίτες, η Χερσόνησος, ο Μοχός και αρκετές ακόμα».

Για τα έργα στο Μαρτινένγκο: «Ήρθαν οι εγκρίσεις, άρα μπορούμε να προχωρήσουμε, είμαστε στο στάδιο εκπόνησης μελετών. Προχωράμε με γρήγορα βήματα, θα γίνουν παρεμβάσεις ήπιας μορφής, καθώς όπως γνωρίζετε έχει λόγο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, στα αποδυτήρια, τις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Click to Hide Advanced Floating Content