Ματσάρα «Χ»ωρίς νικητή στο «Πανεπιστήμιο»

ΑΕΚατσαμπά και Ηρόδοτος, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2, στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΗ. Με οκτώ (!) παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Ηρόδοτος λόγω των αποβολών Τζαγκαράκη (53′), Ξηρού (86′) και Λουμπάκη (90′), με δέκα η ΑΕΚ καθώς αποβλήθηκε στο 89′ ο Δάσκος.

29/09/2024-16:00
Α1 ΕΠΣΗ 2024-25 | Αγωνιστική 3
Ημίχρονο: 2-1
ΑΕ ΚΑΤΣΑΜΠΑ «DELTA KTEO»
2
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
2
Τελικό
ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Γκολ
30'
60'
 

Στο πρώτο μέρος, ο Ηρόδοτος μπήκε αρκετά δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί πολύ γρήγορα, μόλις στο 6ο λεπτό μετά από εκπληκτική πάσα του Μιχελουδάκη, ο Λίτσκας με υποδειγματικό τελείωμα «νίκησε» τον Γκογκόση, κάνοντας το 0-1.

Η «απάντηση» της ΑΕΚατσαμπά, ήταν άμεση, ο Μεταξάκης πλάσαρε στο 11’ με τον Σταματάκη να αποκρούει, όμως ο έμπειρος επιθετικός με δεύτερη προσπάθεια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 26’ νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Μεταξάκη να βρίσκει δίχτυα, αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Δάσκος με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ βρήκε ωραία τον Καστελλιανάκη, η κεφαλιά του όμως δεν ήταν ικανή για να «νικηθεί» ο Σταματάκης και στην επαναφορά ο Μεταξάκης είχε δεύτερη ευκαιρία αλλά και πάλι ο Σταματάκης κράτησε το 1-1.

Ότι δεν πέτυχε στο 28’ η ΑΕΚ, το πέτυχε στο 30’ με τον Νίκο Μεταξάκη με κεφαλιά αυτή τη φορά -έπειτα από κόρνερ Δάσκου- να «νικάει» τον Σταματάκη και να ανατρέπει το σκορ.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να ψάχνει γκολ, με τον Καστελλιανάκη με πλασέ να μην μπορεί να «νικήσει» τον Σταματάκη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μεταξάκης έφτασε κοντά στο χατ-τρικ, όμως ο Σταματάκης μπλόκαρε.

Η επανάληψη δεν ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 55’, αναγκάστηκαν να μείνουν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Φρόκου έβγαινε σε θέση τετ α τετ αλλά ανατράπηκε από τον Τζαγκαράκη με τον διαιτητή κ. Σαμιωτάκη να του δείχνει την κόκκινη κάρτα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ηρόδοτος βρήκε γκολ στο 60’ με τον Χαρίτο με κεφαλιά να κάνει το 2-2, ενώ στο 62’ έχασε τριπλή ευκαιρία με τους Λίτσκα-Μιχελουδάκη, φτάνοντας κοντά στην ανατροπή του σκορ.

Στο 73’ ο Ηρόδοτος απείλησε εκ νέου με κεφαλιά του Χαρίτου, όμως αυτή τη φορά πέρασε άουτ. Στο 86’ ο Ανδρέας Ξηρός αποβλήθηκε αφήνοντας τον Ηρόδοτο με εννέα παίκτες (!) και δύο λεπτά αργότερα, παρά το μεγάλο αριθμητικό μειονένκτημα η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού έφτασε πολύ κοντά στο 2-3 με τον Μαυραντωνάκη, όμως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ απομάκρυναν όπως-όπως.

Στο 89’ ο Σταύρος Δάσκος αντίκρισε και εκείνος την 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ΑΕΚ με δέκα παίκτες, ενώ τρίτη κόκκινη αντίκρισε ο Ηρόδοτος με τον Λουμπάκη να αντικρίζει 2η κίτρινη κάρτα και την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού να ολοκληρώνει το παιχνίδι με οκτώ παίκτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P