Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Σήμερα η πιο κρίσιμη συνεδρίαση

Τη μεγαλύτερη πρόκληση από τη σύστασή της πριν από 13 μήνες καλείται να αντιμετωπίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, καθώς θα πρέπει να εισηγηθεί χαλάρωση μέτρων την ώρα που σπάμε ρεκόρ κρουσμάτων.

Στα 4340 εκτινάχθηκαν χθες τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα χθες, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ με δραματικό τρόπο. Την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 741 ενώ συνολικά μέσα στο Μάρτιο σημειώθηκαν 1513 θάνατοι από κορωνοϊό. Μέσα σ αυτό το δραματικό περιβάλλον η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καλείται εκτάκτως σήμερα να εισηγηθεί τον τρόπο που θα αρθούν οι περιορισμοί για την επανέναρξη του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα και το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων μέχρι το τέλος της επόμενη εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί έχουν σημαντικές ενστάσεις και εκτιμάται ότι η συζήτηση θα κρατήσει αρκετά ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Τα επιδημιολογικά στοιχεία σε συνδυασμό με τα ρεκόρ κάλυψης κλινών covid σε όλη τη χώρα λογικά δεν επιτρέπουν το οποιοδήποτε άνοιγμα. Όμως την ίδια ώρα φαίνεται να αναδεικνύεται και η άποψη ότι έτσι κι αλλιώς η κινητικότητα που θα προκληθεί από το λιανεμπόριο δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγαλύτερη σε σχέση με αυτό που ζούμε τώρα.

Επίσης σημειώνεται ότι οι πιο ευάλωτες ομάδες που προκαλούν πίεση στα νοσοκομεία έχουν σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιαστεί.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι επιστήμονες θα ήθελαν μια παράταση των περιορισμό για 2 εβδομάδες ακόμη, ώστε αφενός να έχουμε περί τους 500 χιλιάδες περισσότερους εμβολιασμούς και να έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται τα self test. Όμως φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να το αντέξει.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή news247.gr