Επίταξη γιατρών: Με ποια κριτήρια θα επιλέγονται – Στα 1.200 ευρώ ο μισθός τους!

Με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή των ιδιωτών γιατρών μετά την επίταξη που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Τις λεπτομέρειες για την επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, γνωστοποίησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η επιλογή του για να συμπληρωθεί η λίστα των 206 ατόμων, έγινε σύμφωνα με δύο κριτήρια.

ADVERTISING

Το πρώτο ήταν να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και το δεύτερο να είναι κάτω των 60 ετών.

Μάλιστα τόνισε ότι η σύμβασή τους θα είναι για ένα μήνα και ο μισθός τους δεν θα είναι ο ίδιος με αυτόν που θα πάρουν όσοι προσφέρθηκαν εθελοντικά, αλλά αντίστοιχος με αυτόν του Επιμελητή Β. Κάπου στα 1.200 ευρώ καθαρά περίπου…

Τέλος, η όλη διαδικασία θα κινηθεί άμεσα, καθώς όπως είπε ο κ. Κωτσιόπουλος θα γίνει στις επόμενες 24 ώρες.

ADVERTISING

Πως γίνεται η επίταξη

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, ένας αστυνομικός θα τους παραδώσει το φύλλο πορείας στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει και σε αυτό θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν, η ημερομηνία και η ώρα.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εξαίρεσης, αν κάποιος επικαλεστεί λόγους σωματικής ή ψυχικής υγείας. Θα πρέπει όμως να πιστοποιούνται με το αντίστοιχο έγγραφο.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή sportime.gr
Click to Hide Advanced Floating Content