Μετακίνηση εκτός δήμου με SMS στο 13033: Τι ισχύει με κομμωτήρια, αρχαιολογικούς χώρους

Ανοιχτά θα είναι ξανά από σήμερα τα κομμωτήρια αλλά και τα κέντρα περιποίησης άκρων, η μετακίνηση στα οποία θα πραγματοποιείται με SMS 6 στο 13033.

Από σήμερα Δευτέρα, 22 Μαρτίου, ανοίγουν ξανά τα κομμωτήρια, τα κέντρα κέντρα περιποίησης άκρων (μανικιούρ – πεντικιούρ) αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Η μετακίνηση σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιείται με SMS 6 στο 13033 αλλά δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος για την μετάβαση των πολιτών εκεί. Αντίθετα, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο ή με μηχανή για επίσκεψη στα κομμωτήρια με αποστολή του αριθμού 6 στο 13033.

ADVERTISING

Σημειώνεται πως το άνοιγμα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων έρχεται στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των πολιτών που έχουν κουραστεί έπειτα από έναν χρόνο με συνεχόμενα lockdown για τον κορονοϊό, αλλά και σε μία περίοδο που τα κρούσματα παραμένουν στα ύψη και οι διασωληνωμένοι καταγράφουν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ.

Κομμωτήρια με SMS 6 ακόμα και σε άλλο δήμο

Η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων ξεκινά από σήμερα Δευτέρα και φυσικά θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ). Η μετακίνηση σε κομμωτήρια πραγματοποιείται με αποστολή του κωδικού 6 με SMS στο 13033 ακόμα και για διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

ADVERTISING

«Από Δευτέρα, 22 Μαρτίου, στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6» σημείωσε το υπουργείο.

Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ανοίγουν παράλληλα τις πύλες τους και οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα με το κανονικό μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Οπως ανακοινώθηκε, οι αρχαιολογικοί χώροι θα υποδέχονται στην είσοδο έως 3 επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Φυσικοί οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους γίνεται με αποστολή 6 στο 13033, ωστόσο δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος αλλά μόνο η μετακίνηση σε αυτούς με τα πόδια ή με ποδήλατο. Σημειώνεται ότι κλειστά παραμένουν τα μουσεία.

ADVERTISING

Ανοιχτά πάρκα και παιδικές χαρές

Παράλληλα ανοιχτά θα είναι τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές. Οπως και στην περίπτωση των αρχαιολογικών χώρων η προσέλευση γίνεται ανά 3 άτομα εκτός εάν προκειται για οικογένεια ενώ η μετάβαση σε αυτά γίνεται με κωδικό 6 αλλά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Δεν αλλάζει κάτι στη μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ

ADVERTISING

Σε ό,τι αφορά τον κωδικό SMS 2, δεν αλλάζει κάτι στην ισχύ του. Οπότε, αυτό το μήνυμα θα στέλνουν οι πολίτες που θέλουν να πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και τράπεζες. Σημειώνεται πως η μετάβαση σε καταστήματα και τράπεζες γίνεται μόνο εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή ethnos.gr
Click to Hide Advanced Floating Content