Α. Παπαδάκης: «Έχει αγοραστεί ήδη ο χώρος του αθλητικού κέντρου στις Μαλάδες»

Ο ισχυρός άντρας της Δαμάστας, Αντώνης Παπαδάκης, μίλησε στο Grandsport.gr για τη μη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, το πενταετές πλάνο που έχει, το αθλητικό κέντρο και τους Νέους Δαμάστας 2020.

Ο Αντώνης Παπαδάκης, ανέφερε τους λόγους με τους οποίους το σωματείο της Δαμάστας δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, ενώ παράλληλα μίλησε για το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που σχεδιάζει να κατασκευάσει η ομάδα, με τον χώρο να έχει αγοραστεί ήδη στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στις Μαλάδες.

ADVERTISING

Σπουδαία κίνηση από τη Δαμάστα: Προσφέρει χρήματα σε κοινωφελείς οργανισμούς!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Νέους Δαμάστας 2020 και τον στόχο αυτής της ομάδας, ενώ στάθηκε και στο πενταετές πλάνο που έχει το σωματείο, κάτι που θα βοηθήσει πολύ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

ADVERTISING

Αναλυτικά όσα ανέφερε για τη μη συμμετοχή της ομάδας στη Γ Εθνική: «Είμαι σίγουρος πως είμαι ο μοναδικός που το σκέφτηκε, τα πράγματα είναι πολύ απλά και αφορούν την υγεία τους, εγώ δεν θέλω να παίζω με την υγεία μου και κανείς να παίζει με την υγεία μου. Με αυτό που λέγεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν δήλωσα, γιατί ενώ μας διέκοψαν το πρωτάθλημα, τώρα μας ζητάνε να παίξουμε μπάλα με 2.500 κρούσματα την ημέρα. Δεύτερον όταν κανείς μα κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη σε αυτό το κράτος, διότι εγώ ρώτησα, σε περίπτωση που πεθάνει κάποιος ή κολλήσει και μετά κολλήσει τον παππού του, την γιαγιά του και γενικότερα την οικογένεια του, ποιος θα έχει την ευθύνη; Κανείς δεν απάντησε, αναπάντητο ερώτημα. Γιατί να βάλω σε κίνδυνο την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές μου, την αξία, για ένα πρωτάθλημα-παρωδία, που γίνεται για πολιτικούς λόγους.

Τοπικό πρωτάθλημα δεν γίνεται, η Football League θα ανέβει στη Super League 2, άρα γιατί να γίνει το πρωτάθλημα; Για να μην χάσουν την χρονιά κάποιες ομάδες; Για να εξυπηρετήσουμε δηλαδή κάποιες ομάδες, στο βωμό του χρήματος. Βασική προτεραιότητα είναι η υγεία, δεν γίνεται να κλείνουν τα σχολεία και η εστίαση και να μιλάμε εμείς για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο νοών νοείτω, εγώ σε αυτό το παιχνιδάκι δεν θα παίξω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα δημιουργήσει η ομάδα: «Έχει αγοραστεί ήδη ο χώρος στις Μαλάδες, θα γίνει στο Ηράκλειο αυτό. Θα καλύψουμε τις ανάγκες του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου, θα καλύψει αυτό το κέντρο τις άστεγες ομάδες, τη Δαμάστα, ενώ και στο εμπορικό κομμάτι, θα βοηθήσει τις ακαδημίες, εργασιακά πρωταθλήματα, παιχνίδια μεταξύ σωματείων κλπ».

ADVERTISING

Τέλος στάθηκε στους Νέους Δαμάστας 2020 αλλά και το πλάνο πενταετίας της ομάδας: «Οι Νέοι Δαμάστας, από το καινούργιο πρωτάθλημα, αν και όποτε γίνει, η Δαμάστα θα έχει τρεις ομάδες. Η μία θα είναι οι Νέοι Δαμάστας, από 16-19 χρονών, θα είναι ομάδα και θα απαρτίζεται από ακαδημίες με το Candia Maris Δαμάστα, η οποία θα είναι κάτω από τη στέγη της Δαμάστας. Στόχος των δύο ομάδων είναι η εισαγωγή των ποδοσφαιριστών στη μεγάλη ομάδα, δηλαδή θα είναι η πηγή ποδοσφαιριστών της Δαμάστας.

Είμαι απόλυτος σε αυτό, το σωματείο είτε αγωνίζεται στη Γ Εθνική, είτε στην Α1 ΕΠΣΗ, να απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές και όχι… μισθοφόρους. Αυτά βεβαία δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς, φτάσαμε την Δαμάστα εκεί που έφτασε τώρα, μετά από αμφισβητήσεις, πικρόχολα σχόλια κλπ. Τώρα αυτό είναι το επόμενο πενταετές πλάνο μας. Θα γίνει πόλος έλξης για πολλές ομάδες, καθώς υπάρχουν μεγάλες ανάγκες από ομάδες που είναι «ορφανές» και χωρίς «σπίτια» όπως ο Ποσειδώνας, ο Πόρος, η Θέρισσος, τα Δειλινά και άλλες ομάδες. Όλες αυτές οι ομάδες, θα μπορούν να στεγαστούν εκεί».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content