Ν. Τζώρτζογλου: «Όταν είμαστε στο «κόκκινο» ποιος θα σου δώσει την ευκαιρία να μιλήσεις για ποδόσφαιρο»

Ο Νίκος Τζώρτζογλου, στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣΗ με τα σωματεία, στην αρχική του τοποθέτηση και αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ομάδων, τους μετέφερε το τι συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό «περιβάλλον» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ ανέφερε πως βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τις υπηρεσίες, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενώ τόνισε πως σήμερα είχε και μία συζήτηση με τους κ.κ. Αρναουτάκη και Συριγωνάκη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Καλησπέρα συνάδελφοι δύσβατος πάλι ο δρόμος αυτός, ανηφορικός ο δρόμος της επαφής και της επικοινωνίας, αλλά όσο και αν είναι δύσκολος και πρωτόγνωρος θεωρούμαι ότι είναι απαραίτητος για να κάνουμε μία επαφή μαζί σας και να σας μεταφέρουμε τι συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Εννοώντας τι εισπράττουμε από τις καθημερινές επαφές που έχουμε με την ΕΠΟ και τις υπόλοιπες ενώσεις.

ADVERTISING

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη είναι πρωτοβουλία της επιτροπής πρωταθλήματος τους οποίους ευχαριστώ για την πρωτοβουλία. Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια και θα δώσω το λόγο στη συνέχεια, είμαστε σε ένα περιβάλλον δύσκολο και προβληματικό, σε ένα περιβάλλον που το τελευταίο πράγμα σήμερα που ενδιαφέρει τον συμπολίτη, είναι το τι θα γίνει με το ποδόσφαιρο, όταν ο γείτονας πεθαίνει και η επιχειρήσεις είναι κλειστές, δεν γνωρίζουμε για τον τουρισμό εάν θα ανοίξει κτλπ κτλπ κτλπ.

Όταν είμαστε στο «κόκκινο» ποιος θα σου δώσει την ευκαιρία να μιλήσεις για ποδόσφαιρο. Ξαναλέω, όσο κι αν είναι απαραίτητος ο αθλητισμός και βοηθάει γενικότερα έναν πολίτη και να είναι στην κανονικότητα γενικά. Όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη. Η δική μου αίσθηση είναι δεν έχω πολλές ελπίδες ότι θα έχουμε τοπικά πρωταθλήματα φέτος. Αλλά, ακόμα και εάν έχουμε πρωταθλήματα, οι προϋποθέσεις από εσάς πήραμε και τις μεταφέραμε στην Ομοσπονδία/Δήμους/Περιφέρεια όπου και σήμερα είχα συζήτηση τόσο με τον κ. Αρναουτάκη  όσο και με τον κ. Συριγωνάκη.

Μιλάμε καθημερινά με τις υπηρεσίες, οι προϋποθέσεις είναι ότι εάν μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε για τοπικά πρωταθλήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει παιχνίδι εάν δεν αναλάβει κάποιος τα κόστη για να τηρηθεί το όποιο υγειονομικό πρωτόκολλο απαιτηθεί. Κάθε σαββατοκύριακο είχαμε 2500 ποδοσφαιριστές, χωρίς να υπολογιστεί το μπάσκετ, οι ακαδημίες και το κύπελλο, πόσα τεστ πρέπει να πληρώνει ο κάθε φορέας, με κάλεσε ο κ. Αρναουτάκης να με ρωτήσει τι θα γίνει, δεν μπορεί όμως να γίνει, ούτε φυσικά η ΕΠΟ μπορεί να το κάνει που έχει 300.000 ποδοσφαιριστές, πως θα πληρωθούν όλα αυτά τα τεστ.

ADVERTISING

Τα λέω αυτά, επειδή το όλο θέμα, είναι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με ασφάλεια. Η FL στην οποία δόθηκε το ΟΚ, που είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα πάρει από 60.000 έως 100.000 και είναι διασφαλισμένα έσοδα και πάλι δεν θα ξεκινήσει ενώ είχαν πει ξεκινήστε, πάνε να πουν από αναβολή σε αναβολή, με μία πληροφορία που τολμώ να πω δημόσια ότι δεν θα ξεκινήσει πριν τις 25/3, γιατί ακόμα και με αυτά τα χρήματα που θα πάρουν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προαπαιτούμενα, από όλα τα προβλήματα, χωρίς κόσμο, χωρίς χορηγούς κτλπ, πόσο μάλλον για τα ερασιτεχνικά σωματεία, φαντάζεστε το μέγεθος του προβλήματος».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.