Η ανακοίνωση της αντιπροσωπείας των αθλητών για τη συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά με αντιπροσωπεία των αθλητών, όπου με ανακοίνωση της, η αντιπροσωπεία ανέφερε όσα έγιναν στη συνάντηση. 

Στο «πλευρό» των αθλητών ο Λ. Αυγενάκης, θα εισηγηθεί την εκκίνηση των αθλημάτων στην Επιτροπή

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η συνάντηση με τον Υφυπουργό κύριο Αυγενάκη και τον Γ. Γ Αθλητισμού κύριο Μαυρωτα, μετά από πρόσκληση τους, έγινε σε καλό κλίμα με διάρκεια δύο ωρών . Αναφερθήκαμε στις καθημερινές αγωνίες του χώρου μας, των αθλητών, των προπονητών και των οικογενειών τους.
Μιλήσαμε για την ανάγκη που έχουν τα παιδιά για άθληση εξηγώντας τις τραγικές σωματικές και ψυχικές συνέπειες που έχει η αδράνεια αυτή στην εξέλιξη τους.
Ο κύριος Αυγενάκης μας άκουσε με σεβασμό και μας ανέλυσε την διαδικασία που ακολουθούν οι προτάσεις που στέλνει η Γ. Γ Αθλητισμού σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας.
Συμφώνησε επίσης ότι κάποια κομμάτια του αθλητισμού πρέπει να επανεκκινήσουν όπως:
Οι Ακαδημίες των συλλόγων να λειτουργήσουν παράλληλα με τα σχολεία, με διαβαθμίσεις στην μορφή προπόνησης(αριθμός παιδιών, ανοικτός χώρος κ.α).
Οι ερασιτεχνικές κατηγορίες κάποιων αθλημάτων, εάν και εφόσον εγκριθούν από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει άμεση οικονομική μέριμνα για τους αθλητές και τους προπονητές των ερασιτεχνικών κατηγοριών, μέσω των θεσμικών οργάνων στα οποία ανήκουν.
Τέλος δήλωσε σε εμάς ότι θα είναι ανοικτή η πόρτα του για τους ανθρώπους του αθλητισμού για να βοηθήσει άμεσα όπως μπορεί.
Να δηλώσουμε ότι οι πέντε που παραστηκαμε στην συνάντηση δεν έχουμε θεσμικό ρόλο εκτός από τον εκπρόσωπο του βόλευ και αναπτύξαμε απόψεις για το κοινό καλό.
Η πρόσκληση έγινε μετά από το ενδιαφέρον του κυρίου Αυγενακη σε σχέση με τις δηλώσεις μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κοινωνικόαθλητική δραστηριότητα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την πορεία μας στον αθλητικό χώρο.
Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να αναδείξουμε τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έτσι όπως τα ζούμε εμείς στην καθημερινότητα μας.
Ευχόμαστε να βοηθήσαμε και εμείς για κάτι καλύτερο στον αθλητισμό.

Γιάννης Γκαγκαλουδης
Νικος Μπουντούρης
Λευτέρης Τσαουσίδης
Σωτήρης Τσάτσος(Ποδόσφαιρο)
Γιάννης Αχιλλεόπουλος(Βόλεϋ)».