Στο «πλευρό» των αθλητών ο Λ. Αυγενάκης, θα εισηγηθεί την εκκίνηση των αθλημάτων στην Επιτροπή

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη και του Γιώργου Μαυρωτά με αθλητές και προπονητές που θα διοργανώσουν τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να ενημερώνει για τις επόμενες κινήσεις του Υπουργείου.

Η αντιπροσωπεία των αθλητών που συναντήθηκαν με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ήταν οι Γιάννης Γκαγκαλούδης,  Νίκος Μπουντούρης, Σωτήρης Τσάτσος, Λευτέρης Τσαουσίδης και Γιάννης Αχιλλεόπουλος, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να τους ενημερώνει πως στην αυριανή (05/02) Επιτροπή των λοιμοξιολόγων, θα εισηγηθεί την εκκίνηση των πρωταθλημάτων της Football League, της Γ Εθνικής, ώστε να συζητήσουν την άμεση επανεκκίνηση.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως την τελική απόφαση θα την πάρουν οι λοιμοξιολόγοι και πως αυτό θα εξαρτηθεί με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στη συνέχεια, πληροφόρησε την αντιπροσωπεία πως έχουν γίνει αιτήματα προκειμένου να ξεκινήσουν ποδοσφαιρικές προπονήσεις με εβδομαδιαία τεστ σε Football League, Γ’ Εθνική, Α’ Εθνική Γυναικών, Ποδόσφαιρο Σάλας, πρωταθλήματα υποδομών ΠΑΕ. Παράλληλα, έχουν εισηγηθεί να ξεκινήσουν προπονήσεις στην Α2 μπάσκετ Ανδρών και σε αθλητές χιονοδρομιών, αλλά να επιτραπούν και αγώνες για τις πρώτες κατηγορίες πρωταθλημάτων σε εκείνα που ήδη επιτράπηκαν από 1/1/2021 οι προπονήσεις, δηλαδή σε χάντμπολ ανδρών και γυναικών, μπάσκετ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών.

ADVERTISING

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν απόλυτα πως σε οποιαδήποτε επανεκκίνηση γίνει, θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα με τεστ, που διασφαλίζουν στον οργανωμένο αθλητισμό χαμηλούς δείκτες θετικότητας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.