Προσωρινή διοικούσα επιτροπή έως τις εκλογές, οι τοποθετήσεις στη ΓΣ του Εργοτέλη

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση του Εργοτέλη από την οποία προέκυψε και η διοικούσα επιτροπή που θα “οδηγήσει” το σωματείο έως εκλογές που επαναπροκυρύχθηκαν για την Δευτέρα 19 Ιουνίου. Το GRANDSPORT, βρέθηκε στην Γενική Συνέλευση και σας παρουσιάζει αναλυτικά τη πλειοψηφία των τοποθετήσεων των παραγόντων του Εργοτέλη. 

Μία απο τις κρισιμότερες γενικές συνελεύσεις του Εργοτέλη, των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαρτινέγκο, παρουσία αρκετού κόσμου, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις, με χαρακτηριστικότερη αυτήν που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον απερχόμενο πρόεδρο κ. Στειακάκη και τον πρώην πρόεδρο του Εργοτέλη κ. Γιαννουλάκη, όπου δεν έλειψαν και οι… βαριές κουβέντες, ανάμεσα στους δύο παράγοντες.

Η γενική συνέλευση, ξεκίνησε με τοποθέτηση του απερχόμενου προέδρου κ. Στειακάκη, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για την μη ύπαρξη υποψηφιοτήτων, ενώ μετά από αυτήν την εξέλιξη, αποφασίστηκε να προκηρυχθούν εκλογές -εκ νέου- για την Δευτέρα 19 Ιουνίου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να συγκροτηθεί διοικούσα επιτροπή η οποία θα οδηγήσει το σωματείο έως την διενέργεια των αρχαιρεσιών, αλλά και θα φροντίσει να συνεχιστούν όλες οι ανοιχτές εκκρεμότητες του σωματείου.

ADVERTISING

Στην διοικούσα επιτροπή, μετέχουν οι: Λευτέρης Καραταράκης, Γιάννης Μπροκαλάκης, Μανώλης Παπαντωνάκης, Γιώργος Κατρινάκης, Βαγγέλης Γιανουλάκης, Βαγγελιώ Γιανουλάκη και Γιώργος Φραγκάκης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο απερχόμενος πρόεδρος του Εργοτέλη κ. Γιώργος Στειακάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «συμπληρώθηκε η τριετής νόμιμη θητεία του διοικητικού συμβουλίου και πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να ανανεώσουμε τον σύλλογο και να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία, τώρα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των ομάδων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία υποψηφιότητα. Παρά την μεγάλη ζημιά από τη διάλυση της ΠΑΕ, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου, καθώς και το αθλητικό κέντρο και η ακαδημία, δεν θα πληγούν και δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Είχαμε 405 εγγραφές στην ακαδημία, κάτι που δεν είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, και αυτό είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων.

ADVERTISING

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για τις εργασίες στο αθλητικό κέντρο, το μόνο πρόβλημα είναι ότι εκκρεμεί μια μελέτη, μία μελέτη που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και θα ολοκληρωθεί σύντομα για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Έχουμε εξαιρετική υποστήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης και πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα, αφού η μελέτη θα ολοκληρωθεί. Θα χρειαστεί όμως να περιμένουμε για ένα διάστημα μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα.

Πέρυσι βρεθήκαμε σε μια κατάσταση οπού παίξαμε στην Α1 ΕΠΣΗ, αλλιώς τα σχεδιάζαμε στην αρχή και αλλιώς ήρθαν όσο αναφορά το ρόστερ. Ήταν μία τραγική περίοδος που προσπαθήσαμε να τα φέρουμε βόλτα με τα παιδιά της ομάδας. Είχε πέσει και μας είχε πλακώσει ο ουρανός.

Όσον αφορά την κατάσταση σήμερα, τώρα είμαστε στην ώρα μηδέν και πρέπει να κάνουμε μια πορεία προς τα επάνω. Με το οργανωτικό σχήμα που υπάρχει τώρα, τα σωματεία του ΓΣ έχουν κεντρική διοίκηση ώστε να υπάρχει κοινή πορεία και συνεργασία.

ADVERTISING

Όταν αναλάβαμε εμείς και δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, υπήρχαν διάφορα που έπρεπε να τακτοποιηθούν, η μόνη εκκρεμότητα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η μισθοδοσία του Μαΐου. Το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της διοίκησης ήταν η έλλειψη χορηγιών έπρεπε να τα καλύπτουμε μόνοι μας».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο έντονος διάλογος με αλληλοκατηγορίες του κ. Στειακάκη με τον κ. Γιαννουλάκη και χρειάστηκε να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι που λειτούργησαν πυροσβεστικά στην όλη υπόθεση.

Ο Γιάννης Μπροκαλάκης, την ίδια ώρα, στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «έγινε μία έρευνα στην ακαδημία, η συντριπτική πλειοψηφία είναι ικανοποιημένη από το προσωπικό, είτε αφορά προπονητές, είτε τον τελευταίο εργαζόμενο στην ομάδα. Το πρόβλημα στην ακαδημία είναι οι εγκαταστάσεις και το πάρκινγκ, ενώ σε ερώτημα γιατί ήρθατε στην ακαδημία του Εργοτέλη, οι περισσότεροι απάντησαν για τη φιλοσοφία της ομάδας, κάτι που το έχουν χτίσει όλες οι διοικήσεις και έτσι θα πρέπει να συνεχιστεί.

ADVERTISING

Να προσθέσω πως όλες οι ομάδες μας ήτνα στο μητρώο και γι’ αυτό τα εύσημα θα πρέπει να πάνε σε όσους συνέβαλλαν σε αυτό και να τους συγχαρούμε. Ένας κύκλος κλείνει και πρέπει να ανοίξει ένας άλλος, με όραμα, νέους ανθρώπους και χρήματα για να πάμε στο επόμενο επίπεδο».

Ακολούθησε παρέμβαση του πρώην προέδρου του Εργοτέλη κ. Δασκαλάκη, που συνεχάρη την απερχόμενη διοίκηση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «η διοίκηση αυτή, ήταν από τις καλύτερες που έχουν περάσει από τον Εργοτέλη, με όλα αυτά που πέρασε, κατάφερε πολλά πράγματα. Συγχαρητήρια για το ήθος. Σεβαστές οι αντίθετες απόψεις, αλλά εκτός λογικής όταν θέτονται ζητήματα αξιοπιστίας για την απερχόμενη διοίκηση. Να κάνουμε όλες τις απαραίτητες διεργασίες, να έρθουν άνθρωποι που αγαπάνε τον Εργοτέλη, όχι ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που θα γίνει στον Εργοτέλη. Πέντε από τα έντεκα παιδιά της Μικτής, που έφτασε έως τον τελικό, ήταν παιδιά του Εργοτέλη και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου και πρώην πρόεδρος του Εργοτέλη, σε τοποθέτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «θα σας δώσω συγχαρητήρια. Υπηρέτησα αυτό το σύλλογο για πολλά χρόνια. Είχα τη τύχη να συνεργαστώ με τα περισσότερα πρόσωπα από τη σημερινή διοίκηση, μαζί με τον πρώην συνεργάτη μου κ. Σουλτάτο.

Να σας πω μία ιστορία, για το τι γινόταν στον Εργοτέλη το 1999, τότε είχαμε τον φροντιστή τον Ανδρέα και ενώ ήμουν έτοιμος να επιστρέψω στην ομάδα, είχαμε γενική συνέλευση στις 20:00 και έρχεται και μου λέει, πρόεδρε, δεν μπορούμε να κάνουμε στις 20:00 τη γενική συνέλευση γιατί μας πήραν το ρολόι της ΔΕΗ και δεν θα έχουμε φως, πρέπει να την κάνουμε στις 18:00. Τότε, το σωματείο ήταν κατεστραμμένο και σε τέσσερα χρόνια μέσα, έφτασε να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο.

Όχι από μένα, αλλά από τους ανθρώπους όπως τον Στειακάκη, τον Μποβολέτη και άλλους που ήταν στη διοίκηση. Αν θέλετε να ξέρετε και ‘γω έφυγα πικραμένος από τον Εργοτέλη, αυτή η εσωστρέφεια που υπάρχει σε αυτό το σωματείο, δεν κάνει καλό. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στειακάκη, στον Μπροκαλάκη και σε όσους κράτησαν τη σημαία του Εργοτέλη ψηλά, με αξιοπιστία και εντιμότητα.

Είμαι υπερήφανος, ακόμα και για τον Σάμι, με τα όποια λάθη του, προσέφερε αυτά που μπορούσε να προσφέρει. Χρειάζεται συσπείρωση. Εγώ θα ήθελα το συνταξιοδοτικό μου παραγοντικά να το κάνω στον Εργοτέλη, αλλά δεν είναι τώρα αυτή η ώρα, πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς και δεν μπορώ όσο είμαι στην ΕΠΣΗ να ενταχθώ στη διοίκηση. Τουλάχιστον για φέτος και όσο η ομάδα παίζει στα τοπικά, δεν θα μπορώ. Συμφωνώ με την πρόταση του κ. Στειακάκη να συγκροτηθεί η Επιτροπή».Click to Hide Advanced Floating Content