Σ. Γκρόνινγκ: «Οι Έλληνες οπαδοί είναι τρελοί – Φουλ εξοπλισμένοι, με χειροβομβίδες»

Ο επιθετικός του ΟΦΗ Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ, μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την παρουσία του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Δανός φορ μίλησε για τους Έλληνες οπαδούς, χαρακτηρίζοντας τους τρελούς και άγριους, ενώ αναφέρθηκε και για το πρώτο παιχνίδι του στην Ελλάδα κόντρα στον Ολυμπιακό στον Πειραιά, μένοντας άφωνος με όλες τις συνθήκες που επικρατούσαν με τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων», τόσο στην άφιξη της ομάδας στην Αθήνα, όσο και για την συμπεριφορά τους.

Αναλυτικά ανέφερε: «Οι Έλληνες οπαδοί είναι πραγματικά τρελοί. Είναι άγριοι. Στην Ελλάδα υπάρχουν στενά γήπεδα. Υπάρχουν γήπεδα που δεν είναι μακριά οι εξέδρες από τον αγωνιστικό χώρο. Μόλις ένας επόπτης δώσει ένα οφσάιντ, υπάρχουν ηλικιωμένοι, ακόμη και 70 ετών που θα τους ακολουθήσουν σε όλη τη γραμμή και θα τους τρομάζουν.

ADVERTISING

Υπάρχει αστυνομική συνοδεία σε κάθε παιχνίδι, ακόμη και όταν προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν άνδρες με μάσκες που περιμένουν απ’ έξω. Θυμάμαι καλά το πρώτο μου παιχνίδι στην Ελλάδα. Ήταν εκτός έδρας κόντρα στον Ολυμπιακό. Εμείς έπρεπε να βγούμε στην Εθνική οδό επειδή οι οπαδοί τους περίμεναν το λεωφορείο μας.

Ήταν φουλ εξοπλισμένοι, κρατούσαν χειροβομβίδες! Αυτό είναι απίστευτο. Με χειροβομβίδες, βόμβες καπνού και όλα αυτά τα πράγματα. Πετάνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο κροτίδες, οπότε όταν τρέχεις και κάνεις ζέσταμα, όταν οι ίδιοι οι οπαδοί πετούν μια κροτίδα, χρειάζεσαι μερικά λεπτά για να ανακτήσεις την ακοή σου».