MATCHCENTER

Ο Α. Μαθιουδάκης στο Grandsport.gr: «Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι τα καλύτερα μου στην Βόνη»

Είναι ένας από τους «πρωτεργάτες» της ομάδας, ο οποίος σχεδόν 30 χρόνια, δεν έχει σταματήσει να την υπηρετεί πιστά, πάντα από το ίδιο πόστο. Ο Γενικός Αρχηγός της Βόνης, Άρης Μαθιουδάκης, μιλάει στο Grandsport.gr, για το ξεκίνημα του στην Βόνη, την πορεία της ομάδας και πολλά άλλα.

Ο «Πιστός στρατιώτης» του σωματείου, το οποίο υπηρετεί από το 1992, καθώς ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη, αναφέρθηκε στην ίδρυση της ομάδας, στα ποδοσφαιρικά του χρόνια για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ και τους στόχους της ομάδας.

Παράλληλα, εκμυστηρεύτηκε την καλύτερη στιγμή όλα αυτά τα χρόνια με την Βόνη, στάθηκε στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ μίλησε τόσο για τον πρόεδρο της ομάδας, Χριστόφορο Λαμπράκη, όσο και για τον προπονητή, Μιχάλη Καλυκάκη, ο οποίος έζησε από… πρώτο χέρι τον κορωνοϊό.

ADVERTISING

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την Βόνη;

«Η σύζυγος μου είναι από την Βόνη και ξεκίνησα να ασχολούμαι από το 1992 όταν την ιδρύσαμε. Είμαι και εγώ ιδρυτικό μέλος του σωματείου, βρεθήκαμε μία παρέα και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε την ομάδα. Μπορώ να πω πως από το 1992, με εξαίρεση τρία χρόνια που είχαμε σταματήσει από τα πρωταθλήματα, από τότε είμαι στο συμβούλιο».

Μιλήστε μας για τα ποδοσφαιρικά σας χρόνια…

ADVERTISING

«Εγώ είχα παίξει στον Αστέρα Μυρτιάς ως ποδοσφαιριστής, έπαιξα πέντε χρόνια και μετά σταμάτησα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Στη συνέχεια ασχολήθηκα διοικητικά με την Βόνη, όταν ιδρύθηκε και από τότε ξεκινήσαμε την προσπάθεια με πολύ υλικό από την Βόνη».

Φέτος αγωνίζεστε για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΗ, πως νιώθετε για αυτό;

ADVERTISING

«Μεγάλη τιμή και χαρά, πέρυσι καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία για πρώτη φορά στα χρονικά. Παρόλες τις δυσκολίες που έχουν όλα τα σωματεία, όλα αυτά τα χρόνια δεν πέρασε στιγμή από το μυαλό μας να μην συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα, είπαμε πως θα προχωρήσουμε, με τιμή και χαρά, ειδικά για τα παιδιά ήταν μία δικαίωση όλο αυτό. Με αυτά τα παιδιά έχουμε ξεκινήσει μαζί εδώ και μία πενταετία, φοβερή προσπάθεια, λίγες προσθαφαιρέσεις, έπρεπε να τα επιβραβεύσουμε όλα αυτά τα παιδιά, να προσχωρήσουμε και όπου πάμε, να βγαίνουν τα λειτουργικά έξοδα. Θα πηγαίναμε πολύ καλά και φέτος, αν δεν σταματούσαμε, θα αποκτούσαμε εμπειρίες, θα κάναμε μία καλή παρουσία. Νιώθαμε μία σιγουριά και μας πήγαινε μόνο του, γιατί είμαστε το ίδιο συμβούλιο, φέτος κάναμε μόνο μία προσθήκη, είχαμε μία δύναμη, να βοηθήσουμε όλοι και είχαμε στο μυαλό μας ότι θα τα πηγαίναμε καλά».

Ήμασταν σίγουροι ότι κάτι καλό θα κάναμε, θα δίναμε χαρά στο χωριό και σε όλο τον κόσμο, τιμή και μεγάλη χαρά για εμάς, διότι δεν έχουμε δικό μας γήπεδο, που είναι βασικό χωρίς δικές μας εγκαταστάσεις να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ευχαριστούμε πολύ το Αθλητικό Σωματείο Κόροιβος, για την φιλοξενία και τον Δήμαρχο Αστερουσίων-Αρχανών, γιατί χωρίς αυτούς θα ψάχναμε γήπεδο μακριά από εδώ. Φοβερή βοήθεια, τους ευχαριστούμε πολύ».

ADVERTISING

Είστε πολλά χρόνια, ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχετε ζήσει με την ομάδας;

«Μπορώ να πω πως όλες είναι καλές στιγμές, τα τελευταία πέντε χρόνια που είμαστε στο συμβούλιο, είναι οι καλύτερες για εμάς αλλά και για όλους, από την στιγμή που δεν αλλάζουμε συμβούλιο σημαίνει πως τα βρίσκουμε, τα τελευταία χρόνια βάλαμε στόχο να δουλέψουμε με δικά μας παιδιά και χωρίς μεγάλο μπάτζετ, μας βγήκε σε καλό. Πιστεύω τα καλύτερα χρόνια και για μένα και για την Βόνη».

Μπορεί να έχουν διακοπεί τα πρωταθλήματα, όμως πως βλέπατε το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ από άποψη ανταγωνιστικότητας και ποια ομάδα θεωρείται φαβορί για το πρωτάθλημα;

«Όλες οι ομάδες, αν εξαιρέσεις εμάς και τον Πήγασο, έχουν περάσει στην Α1 κατηγορία πολλά χρόνια, κάθε χρόνο. Εμείς σεβόμαστε και τιμούμε αυτές τις ομάδες γιατί είναι ιστορικά σωματεία, εμείς και ο Πήγασος πιστεύω είμαστε οι… σταχτοπούτες που ούτε στα όνειρα μας δεν το πιστεύαμε. Θα γινόταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, εντυπωσιακό, είχαν εμπειρίες, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, κολλήσαμε…».

Για το μητρώο της ΓΓΑ τι έχετε να πείτε;

«Είμαστε η πρώτη ομάδα από την κατηγορία που συμμετείχαμε σε αυτό, ευχαριστούμε τον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι μία «ένεση» αυτό για τα σωματεία, μια βοήθεια και μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Ευχαριστούμε τον κ. Καλογερίδη και τον κ. Μπορμπουδάκη από το συμβούλιο, που μας βοήθησαν σε αυτό».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

«Εμείς πιστεύω έχουμε το υλικό μας, μας ακολουθούν τα παιδιά, έχουμε παιδιά από το χωριό, εύχομαι να το αξιοποιήσουμε και να μπορέσουμε να καθιερωθούμε, όμως με την ίδια λογική και φιλοσοφία, να μην ξεφύγουμε, αν μπορέσουμε να κρατηθούμε καλώς, αν δεν μπορούμε δεν έγινε κάτι».

Κάντε μου ένα σχόλιο για τον πρόεδρο της ομάδας, Χριστόφορο Λαμπράκη…

«Ο Χρίστος είναι παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας, συμμετέχει τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι παλιός, αγαπάει το χωριό του και την ομάδα του, είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές και είναι το μέλλον της ομάδας. Είναι πιο μικρός από μένα και ο Χρίστος και τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι ευχαριστημένος με τα παιδιά και αυτά μαζί του, είναι πολύ φίλος με τους παίκτες, συμμετέχει και στις προπονήσεις, εξαιρετικές σχέσεις».

Για τον προπονητή, Μιχάλη Καλυκάκη, ο οποίος έζησε τον κορωνοϊό από πρώτο χέρι, τι μήνυμα θέλετε να του στείλετε;

«Ο Μιχάλης πέρασε δύσκολες στιγμές, του ευχόμαστε καλή χρονιά, περαστικά και υγεία πάνω απ’ όλα, να έχουμε καλή χρονιά και υγεία πάνω απ’ όλα όπως λέει και αυτός».

Εσείς θέλετε να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα;

«Εγώ προσωπικά και όλο το συμβούλιο δεν θα θέλαμε. Αυτή την στιγμή προέχει η υγεία όπως έχουμε ξαναπεί, αν δεν υπάρχει υγεία τι να το κάνουμε το πρωτάθλημα. Μετά όμως απ’ όλα αυτά, να αναλάβει πραγματικά η πολιτεία για το αν θα κάνουμε καινούργιο ξεκίνημα ή όχι, δεν είναι στο χέρι μας να ξεκινήσουνε αλλά πρέπει η πολιτεία να αναλάβει τις υποχρεώσεις της.

Εμείς δεν θέλουμε, είναι σοβαρό το πρόβλημα. Έχουν πάει όλα πίσω, άλλοι δεν εργάζονται, απλά πρέπει να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα που εγώ το βλέπω δύσκολο. Εγώ πιστεύω πως δεν θα ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα, για εμένα είναι «τελειωμένο» για φέτος. Δεν είναι το οικονομικό θέμα σε εμάς, έχουμε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις μας, τον προπονητή, δεν είναι αυτό το θέμα, θα βρεθούν χρήματα, αλλά το θέμα είναι η υγεία, είμαστε επιφυλακτικοί. Αν ξεκινήσει τι να πούμε όχι; Όμως για να ξεκινήσει να τηρηθούν κάποια πράγματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Click to Hide Advanced Floating Content