Σχολεία: Ανοιχτοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 11 Ιανουαρίου

Η απόφαση για να ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί ελήφθη μετά την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την Ειδική Επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, θα επαναλειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά θα γίνει με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών.

ADVERTISING

Ειδικότερα, οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι:

Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

ADVERTISING

Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε σχετικά: «Αναγνωρίζοντας τη σημασία της κοινωνικοποίησης στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τη διευκόλυνση της επαγγελματικής ζωής και του καθημερινού προγράμματος των οικογενειών, αποφασίσαμε την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών από την 11η Ιανουαρίου. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, εξετάζοντας πολύ προσεκτικά όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, έθεσε το πλαίσιο των οδηγιών για την ασφαλή λειτουργία τους και βάσει αυτών λαμβάνουμε όλα τα μέτρα, μεριμνώντας τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού όσο και των παιδιών».

ADVERTISING

Πηγή gazzetta.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.