Χ. Βασιλάκης: «Σαν Γαρίπα είμαστε ανοιχτοί όπως «βολεύει» την ΕΠΣΗ να γίνουν τα πρωταθλήματα»

Ο εκπρόσωπος της Γαρίπας στην τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣΗ, Χρήστος Βασιλάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως, σαν Γαρίπα, είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να γίνουν τα πρωταθλήματα με τις προδιαγραφές της Διοργανώτριας Αρχής.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Βασιλάκη: «Καλησπέρα και από εμένα, από την Γαρίπα από τους ποδοσφαιριστές και την διοίκηση, χρόνια πολλά να μας βρει το νέο έτος με υγεία και λιγότερα προβλήματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όπως είχα υποστηρίξει και το καλοκαίρι πως τα πρωταθλήματα πρέπει να γίνουν μικρά, έτσι ώστε αν χρειαστεί να διακοπούν να υπάρχει προοπτική να συνεχιστούν, μάλλον συμβαίνει και το βρίσκουμε μπροστά μας.

Το οικονομικό στις δικές μας κατηγορίες δεν είναι τόσο πρόβλημα, έχουν μείνει λίγα παιχνίδια, μένουν μόνο γιατροί και διαιτησίες και κάποια έξοδα, τα περισσότερα έχουν καλυφθεί όπως υλικό κλπ, από το καλοκαίρι για τους περισσότερους, νομίζω ότι μπορεί να γίνει ταχύρρυθμό και με εμβόλιμες αγωνιστικές. Στους ομίλους της Β το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό νομίζω γι’ αυτές τις κατηγορίες. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι το υγειονομικό. Θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής μας, εμάς η ομάδα μας έχει φοιτητές, εργαζομένους και μαθητές, πως θα τους πω να έρθουν όταν δεν πάνε στις δουλειές τους ή στις πραγματικές δραστηριότητες της ζωής.

ADVERTISING

Δεν θέλω να αναλάβω την ευθύνη να «κολλήσει» κάποιος και να το μεταφέρει στο σπίτι του. Έχουν σταματήσει τα πάντα, ο κόσμος υποφέρει και το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο. Εάν θέλουν τα παιδιά να αθληθούν, στείλτε τα να τρέξουν, να δουν προγράμματα στο youtube. Δεν μπορώ να αναλάβω εγώ τέτοια ευθύνη, όταν ξεκινήσουν όλα τα υπόλοιπα και όταν μας πουν ότι δεν έχουμε ευθύνη να ξανακινήσουν τα πρωταθλήματα.

Σαν Γαρίπα είμαστε ανοιχτοί, όπως «βολεύει» την ΕΠΣΗ να γίνουν τα πρωταθλήματα, δεν μπορώ να πάρω παιδιά ή κόσμο στο «λαιμό» μου. Και μόνο που είμαστε τέτοιες μέρες εδώ και μιλάμε, σημαίνει πως αγαπάμε το ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια πήρε και πάλι τον λόγο, όπου ανέφερε: «Πριν από 3 μήνες είχα λοιδορήσει τον υφυπουργό με μία ανάρτηση, σχετικά με τη «σκούπα» χαρακτηριστικό σκίτσο για τον αθλητισμό. Η ΕΠΟ έπρεπε να βοηθήσει να δημιουργηθεί μία τεχνογνωσία για να μπορούμε να ενταχθούμε στο μητρώο πιο εύκολα και γρήγορα, από ‘κει που ψάχνουμε χρήματα, θέλω να πω ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή και αφού μοιράζονται όντως τα χρήματα και απλά δεν είμαστε έτοιμοι είμαστε σε προχωρημένες διαδικασίες.

ADVERTISING

Να βοηθήσει η ΕΠΣΗ, μέσω λογιστών, να πάρει πρωτοβουλία και να πηγαίνουν τα σωματεία σε συγκεκριμένους ανθρώπους έτσι ώστε να δοθούν σε όλα τα σωματεία. Αν δοθούν αυτά τα χρήματα, όλες οι ομάδες θα μπορούν από B’ κατηγορία και κάτω που δεν πληρώνουν ποδοσφαιριστές να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα, θα μπορούσε να είναι λύση αυτό. Νομίζω ότι η ΕΠΣΗ θα πρέπει να στραφεί σε αυτό και να ασχοληθεί και ειλικρινά θα είναι μεγάλη βοήθεια προς τα σωματεία, σας το είπα και τη συνάντηση του καλοκαιριού, να παρθεί μία πρωτοβουλία από την ΕΠΣΗ για να είναι πιο εύκολο για τα σωματεία. Ήμουν επιφυλακτικός, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ΓΓΑ θα μοιράσει χρήματα μετά από τόσα χρόνια.

Ουσιαστικά είναι επαγγελματικά σωματεία κολυμβητικά επιχειρήσεις. Ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν πάρει σωματεία, μόνο επιχειρήσεις ουσιαστικά και όχι ερασιτεχνικά. Από τα 80 είπατε έχουν πάρει λιγότερα από 10, είναι αμαρτία αφού μοιράζονται να μην τα πάρουμε, αν τα πάρουμε, όλοι θα μπορούν να συνεχίσουν. Βέβαια θεωρώ ότι δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα. Παρακαλώ την ΕΠΣΗ να στραφεί σε αυτό το θέμα και να βρει τρόπο να βοηθηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία».