Κορωνοϊός: Χριστούγεννα με μέτρα στις εκκλησίες – Τι sms στο 13033 στέλνουμε

Διαφορετικά Χριστούγεννα καλούνται να γιορτάσουν σήμερα όλοι οι Ελληνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, του lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μεγάλο στοίχημα, μάλιστα, παραμένει για τους ιερείς των εκκλησιών η διαλογή που πρέπει να κάνουν μεταξύ των πιστών, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στις εκκλησίες της επιτρέπεται να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τ.μ. ναού.

Στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός μπορεί να φθάσει έως τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν. Aρκετές εκκλησίες, πάντως, ενημέρωναν τους πιστούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, ενώ άλλες ενορίες, ειδικά οι μεγαλύτερες, είχαν δηλώσει πως οι πόρτες τους θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός.

ADVERTISING

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, πολλοί ναοί έχουν προγραμματίσει να τελέσουν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, αλλά αυτό είναι εφικτό μόνο στις ενορίες όπου υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός ιερέων. Οι οδηγίες που έχει δώσει η Ιερά Σύνοδος στις κατά τόπους Μητροπόλεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές, με τους ιερείς να καλούνται να τηρήσουν κατά γράμμα όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα.

Πάντως, για να πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content