Π. Τσιριμπής: «Ο Ηρόδοτος είναι ισχυρά ενωμένος σε όλα τα επίπεδα»

Ο Γενικός Αρχηγός του Ηροδότου Παναγιώτης Τσιρίμπης παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Ράδιο Κρήτη» μιλώντας για όλους και για όλα.

Το στέλεχος της ΠΑΕ Ηροδότου αναφέρθηκε αρχικά για το πως ήρθε στην ομάδα, τονίζοντας πως λόγω της φιλίας του με τον πρόεδρο του Ηροδότου Στέλιο Παπαδημήτριου, έπαιξε μεγάλο ρόλο ώστε να έρθει στη Κρήτη, καθώς πέρα από το πλάνο που του παρουσιάστηκε, η Νέα Αλικαρνασσός του θυμίζει πολλά τη περιοχή από την οποία μεγάλωσε. «Αυτός ο τσαμπουκάς και το πάθος που υπάρχει στη Νέα Αλικαρνασσό, μου θυμίζει πολλά από τη δική μου περιοχή»

Όσον αφορά τον Ηρόδοτο, τόνισε πως φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, σύσσωμος ο σύλλογος είναι ενωμένος, από την πρώτη ομάδα, τις ακαδημίες, τον ερασιτέχνη μέχρι και τους οπαδούς, ωστόσο ανέφερε πως κρατάνε χαμηλά το κεφάλι και μέσα από τη σκληρή δουλειά θα προσπαθήσει η ομάδα να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόσωπο τη νέα σεζόν.

ADVERTISING

Για τους παλιούς ποδοσφαιριστές που έχουν καταθέσει προσφυγή σημείωσε πως μόνο από τον ένα έχουν δεχθεί επίσημο αίτημα για τις οφειλές, αναφέροντας πως για τους άλλους δύο δεν γνωρίζουν κάτι, χωρίς ωστόσο να μπει στη διαδικασία να αναφέρει τα ονόματα.

Για τη μη αδειοδότηση τόνισε πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον σύλλογο, καθώς οι περιορισμοί, μπορούν να ευνοήσουν τον Ηρόδοτο, με την απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών, υπηρετώντας παράλληλα και τον στόχο του, που είναι η απόκτηση νέων ποδοσφαιριστών, ώστε να χτιστεί μια ομάδα με φόντο το μέλλον και όχι μια ομάδα που κάθε χρόνο θα αλλάζει ρόστερ και θα χτίζεται από την αρχή, όπως παρατηρείται σε πολλές ομάδες της κατηγορίας.

Για τις ανανεώσεις σημείωσε πως πέρα από τις πέντε επίσημες, περίπου 12 ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει για τη παραμονή τους στην ομάδα, σχεδόν το μισό περσινό ρόστερ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως για αυτούς που πρόκειται να αποχωρήσουν, δεν υπάρχει εκτίμηση για τη προσφορά τους. Εξάλλου, όπως ανέφερε και ο κ. Τσιριμπής, η κατάκτηση της παραμονής τη περσινή χρονιά, αντιμετωπίστηκε σαν «θαύμα» και υπάρχει εκτίμηση για όλους που πρόσφεραν σε αυτή την επιτυχία.

ADVERTISING

Παράλληλα ανέφερε πως από τη περασμένη βδομάδα έχουν δοθεί 90.000 ευρώ για την εξόφληση των ποδοσφαιριστών από το υπάρχον ρόστερ, ενώ ανέφερε πως όσοι θα αποχωρήσουν, πρώτα θα εξοφληθούν και μετά θα δουν τη.. πόρτα της εξόδου.

Για την έλευση του Στάθη Σταθόπουλου, τόνισε πως είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και πως είναι ο ιδανικός προπονητής για τον Ηρόδοτο, καθώς πέρα από τις ικανότητες του, είναι και ένας δάσκαλος που γνωρίζει καλά πως να χτίσει χαρακτήρες και θα είναι ευεργετικός για τα νέα παιδιά. Για τον Βασίλη Βούζα τόνισε πως είναι κύριος με το «Κ» κεφαλαίο και πως οι σχέσεις τους παραμένουν άριστες, παρά το γεγονός πως αποχώρησε από τη τεχνική ηγεσία του Ηροδότου.

Μια από τις σημαντικότερες κινήσεις, ίσως η σημαντικότερη μέχρι στιγμή, είναι η έλευση του Στέλιου Βραδέλη στην ομάδα. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιριμπής, ο κ. Βραδέλης ταυτίζεται με τις απόψεις του σωματείου. Παράλληλα, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ηρόδοτου, έχει τη μοναδική σχολή αναλυτών στην Ελλάδα, επομένως ο Ηρόδοτος θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς θα έχει εικόνα για όλα τα ταλέντα της Ελλάδας.

ADVERTISING

Γεγονός που συμβαδίζει απόλυτα με το πλάνο του! Εξάλλου, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιριμπής, στόχος του Ηροδότου είναι να μπουν οι γερές βάσεις, ώστε να έχει μια ομάδα για χρόνια, ενώ μέσα από την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών, να βγάλει ταλέντα τα οποία θα προωθηθούν στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και όχι μόνο.

Ο Ηρόδοτος θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία, με πρώτο στόχο είναι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ που θα ταξιδέψουν, να γίνουν πρώτα από όλα μια οικογένεια, στοιχείο που παίζει τεράστιο ρόλο στην σωστή λειτουργία μιας ομάδας. Για την έναρξη της προετοιμασίας ανέφερε πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης έστειλε και ένα μήνυμα στον κόσμο αναφέροντας: «Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο της Νέας Αλικαρνασσού, για όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια. Δίνω τον λόγο της τιμής μου πως θα παλεύουμε σε κάθε αγώνα, για να κάνουμε τον κόσμο της Νέας Αλικαρνασσού περήφανο!»

ADVERTISING

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ηρόδοτος έχει μπει στο σωστό δρόμο και είναι στα χέρια του για να πετύχει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του…

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.