Μπαίνει «φρένο» στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Eν μέρει αποδεκτό κάνει η Κομισιόν τον ελληνικό μηχανισμό για την στήριξη των καταναλωτών, βάζοντας «κόφτη» στο σκέλος που προέβλεπε ότι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούν να αγοράζουν ενέργεια κάτω από την τιμή εκκαθάρισης της αγοράς.

Οι Βρυξέλλες μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν χθες από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και την Γενική Γραμματέα Αλεξάνδρα Σδούκου, φαίνεται να προκρίνουν το πλαφόν στην χονδρεμπορική αγορά με τις επιδοτήσεις να συνεχίζουν να ελαφρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος, προσθέτοντας και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη των καταναλωτών.

Κατόπιν αυτών και με βάση τα όσα έγιναν γνωστά από τις χθεσινές διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν και τις DG Energy και DG Comp, η ΕΕ δίνει το πράσινο φως στην αποσύνδεση των τιμών από τις τιμές του φυσικού αερίου. Όμως το χρηματιστήριο ενέργειας για να προστατευθούν οι αρχές του target model θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε ως σήμερα, υπηρετώντας το διασυνοριακό εμπόριο.

ADVERTISING

Διαβάστε περισσότερα στο iraklionews.gr.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content