Γ. Τουτζάρης: «Έχω ενημερώσει ότι αποχωρώ το καλοκαίρι από τον Εργοτέλη»

Στον Αντώνη Σαριδάκη και την εκπομπή «Στρογγυλή Θεά» μίλησε ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη Γιώργος Τουτζάρης αποκαλύπτοντας την απομάκρυνση του από την ΠΑΕ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο ίδιος ανέφερε με το… καλημέρα της εκπομπής ότι έχει ενημερώσει εδώ και ένα μήνα τον Ερασιτέχνη και γενικά την οικογένεια της ομάδας ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια.

Παράλληλα ο ίδιος αιτιολόγησε την απόφαση του να απομακρυνθεί από τους «κιτρινόμαυρους» μιλώντας παράλληλα και για την τρομερή οργάνωση που υπάρχει στον σύλλογο που μπορεί να σταθεί ακόμα και στην Super League 1.

ADVERTISING

Μεταξύ άλλων ανέφερε στο Crete2day:

Για την αποχώρηση του από τον Εργοτέλη: «Έχω μιλήσει και στους ανθρώπους του Ερασιτέχνη αλλά και μέσα στην ομάδα ένα μήνα περίπου για τις προθέσεις μου και είναι ενήμεροι για την δική μου κατάσταση στην παρουσία μου στον σύλλογο.

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Όπως ξέρετε στο τέλος της σεζόν θα με βρει για 5η χρονιά στον Εργοτέλη και νομίζω ότι όσο αισιόδοξος και αν ήμουνα όταν είχα έρθει εδώ πέρα το2017, αν μου έλεγαν ότι θα μείνω 5 χρόνια εδώ από αυτή την θέση νομίζω δεν θα το πίστευα. Παρόλα αυτά τα πράγματα ήρθαν έτσι και οι καταστάσεις που έμεινα εδώ για 5 χρόνια και είναι κάτι που το θεωρώ επίτευγμα και για εμένα και για τον σύλλογο να έχει μια σταθερότητα 5 χρόνια σε ένα περιβάλλον που μόνο εύκολο δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει».

ADVERTISING

Για την απόφαση του να αποχωρήσει: «Είναι ρευστή η κατάσταση στον ποδοσφαιρικό χάρτι του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις διοικήσεις και τα πρόσωπα να εναλλάσσονται με γρηγορότερο ρυθμό και ειδικά στην SL2 που συμμετέχει ο Εργοτέλης και με έναν ιδιοκτήτη ο οποίος  δεν είναι Έλληνας, δεν είναι κρητικός και όπως καταλαβαίνετε είναι διαφορετική η σύνδεση για έναν άνθρωπο που ζει στο εξωτερικό και έναν άνθρωπο που ζει και έχει την ζωή του στην Ελλάδα. Ο κ. Σάμι είναι πέντε χρόνια στην ομάδα, δεν ξέρω αν θα είναι για περισσότερο, εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό. Εγώ έχω πει στον ίδιο τις προθέσεις μου ότι στο τέλος της σεζόν θα ήθελα να αποχωρήσω και να δω αν υπάρχει χώρος για εμένα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και αν δεν υπάρχει δεν με νοιάζει να μείνω έξω από αυτό.

Το πρωτάθλημα όντως είναι υποβαθμισμένο και ειδικά φέτος είχε μια άτυχη χρονιά, αν συγκρίνουμε την προηγούμενη σεζόν με τις 12 ομάδες μπήκαμε στην αναδιάρθρωση με περισσότερες ομάδες και έχει ρίξει τα στάνταρ και οικονομικά και ποιοτικά . Αυτό δεν είναι ο λόγος που με αναγκάζει να φύγω από τον Εργοτέλη και την  SL2 γιατί μπορεί να δουλέψω κάπου και να είναι πάλι στο ίδιο πρωτάθλημα. Το θέμα είναι ότι μετά από 5 χρόνια έρχεται και το πλήρωμα του χρόνου και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ότι με βαριούνται. Και ο κόσμος του Εργοτέλη και ο κόσμος στο Ηράκλειο και να μπαίνω σε μια κατάσταση που είναι ένα τέλμα για εμένα και να νιώθω ότι δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερα στην ομάδα και θα είναι καλύτερο να ρθει κάποιος να προσφέρει στην ομάδα και να έχει την διάθεση και τις γνώσεις ενδεχομένως να συνεχίσει αυτό που έχουμε χτίσει τα τελευταία 5 χρόνια και να εκπληρώσει με κάποιον άλλο στο τιμόνι τους στόχους που δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε εμείς.

Υπάρχει μια κόπωση. Ξέρετε καλά ότι αυτά τα χρόνια σηκώνω και το διοικητικό και το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας μιας και ο ιδιοκτήτης έχει επιλέξει ένα τέτοιο είδος διοίκησης στην ομάδα. Με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί τις οικονομικές δημιουργήθηκε μια ασφυξία σε όλες τις ομάδες και στην δική μας. Δεν βλέπω πως μπορώ να αλλάξω κάτι αυτή τη στιγμή και να δώσω στην ομάδα περισσότερα από τι έδινα μέχρι τώρα. Είναι ένας συνδυασμός κόπωσης χρόνων και τις συνθήκες που συναντάω καθημερινά εδώ παρότι υπάρχουν άνθρωποι που με βοηθάνε και τρέχουν πίσω από την ομάδα. Ο Εργοτέλης είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα χάρη στους ανθρώπους του υπάρχει και παρά τις δύσκολες συνθήκες που μπορεί να σταθεί άνετα και στην SL1».

ADVERTISING

Πόσο επηρεάζεται από την απόφαση του Μ. Σάμι να αποχωρήσει από την ΠΑΕ: «Δεν νομίζω να συνδέεται. Είναι κάτι διαφορετικό η ΠΑΕ Εργοτέλης σαν επιχείρηση από τον Μάγκετ Σάμι και διαφορετική η δική μου προσέγγιση σε ότι αφορά έμενα προσωπικά και τον Εργοτέλη. Η απόφαση μου είναι οριστική και δεν συνδέει την απόφαση του κ. Σάμι. Είμαι πέντε χρόνια μακριά από το σπίτι μου και καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καμιά φορά αυτό το συναίσθημα γιγαντώνεται και μεγαλώνει. Για εμένα είναι ειλημμένη απόφαση να αποχωρήσω από την ομάδα σε μια περίοδο που μπορεί τα πράγματα να είναι αρκετά καλύτερα από οικονομική πλευρά γιατί θα είναι λιγότερες οι ομάδες στην SL2, τα χρήματα θα είναι περισσότερα και σε κανονική ροή όχι όπως είναι φέτος. Παρόλα αυτά γνωρίζοντας τον εαυτό μου θέλω να αποχωρήσω ώστε να μπορέσω να μείνω στην ιστορία και στον κόσμο με την προσπάθεια που έχω κάνει δίνοντας όλη μου την διάθεση και την ζωή όλα αυτά τα χρόνια παρά να είμαι σε μια θέση θα ήθελα να μην είμαι αλλά να μείνω με ανάγκη».

Για το μέλλον του Εργοτέλη: «Όποιος αναλάβει θα ξέρει τι τον περιμένει και πότε τον περιμένει. Αν τα πράγματα πέρυσι το καλοκαίρι τα άφηναν να είναι στην κανονικότητα θα ήταν μια όμορφη ιστορία να θυμάται κανείς από το πως ξεκίνησε και το πως κατέληξε. Το μέλλον δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Θα εξαρτηθεί η παρουσία του κ. Σάμι για τα επόμενα χρόνια από τις εξελίξεις που θα έχουμε στην οικονομική σταθερότητα. Είναι στεναχωρημένος για την μη επίτευξη των υποσχέσεων που είχαν δοθεί το καλοκαίρι με την αναδιάρθρωση. Τα έσοδα που προσδοκούμε να έχουμε είναι 60-70% λιγότερα από πέρυσι».

Για το μέλλον του Μ. Σάμι: «Πολλές φορές οι επιχειρηματίες και οι άνθρωποι σαν τον Μ. Σάμι να αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού και να αλλάξουν τα δεδομένα.  Με τα τωρινά δεδομένα το 90% των επενδυτών των ομάδων της SL2 θέλουν να φύγουν και είναι καθαρά οικονομικό το πρόβλημα. Δεν έχει κάτι με τους ανθρώπους, με την ομάδα, είναι καθαρά θέμα αν μπορεί να χρηματοδοτεί μια κατάσταση που δεν υπάρχει φως. Ειδικά το περυσινό καλοκαίρι με την πίεση που περάσαμε για να πάρει η ομάδα άδεια και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.