Η επιστολή FIFA και UEFA για CEO και Ολιστική

Οι αυστηρές συστάσεις των διεθνών συνομοσπονδιών στον δρόμο για την εκλογή του νέου προέδρου της ΕΠΟ.

Επιστολή με αποδέκτη την ΕΠΟ για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο έστειλαν FIFA και UEFA, με την ομοσπονδία να δημοσιεύει το περιεχόμενο τους.

Οι διεθνείς συνομοσπονδίες δίνουν αυστηρές οδηγίες στην ΕΠΟ για την εκλογή του νέου της CEO, διευκρινίζοντας ότι η επιλογή αυτή θα γίνει από τον νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας.

ADVERTISING

FIFΑ και UEFA κάνουν ειδική αναφορά στις δυσφημιστικές δηλώσεις που πραγματοποιούνται και για τις οποίες δεν τιμωρείται κανείς, ενώ τονίζουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα γίνει νέα επαφή με την κυβέρνηση για τον νέο αθλητικό νόμο, καλώντας την ΕΠΟ να προχωρήσει κι άλλες αλλαγές με βάση τις επιταγές της ολιστικής μελέτης.

Αναλυτικά: “Η κατάσταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) Αξιότιμοι κύριοι, Παραπέμπουμε στην αλληλογραφία σας της 28ης Ιανουαρίου 2022 σε απάντηση της επιστολής που είχε σταλεί από τη FIFA και την UEFA στις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Εκτιμούμε τα σχόλια που παρείχατε όσον αφορά την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί και τα προτεινόμενα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των συστάσεων της Μελέτης για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο (Ολιστική Μελέτη). Επιπρόσθετα, επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ έχει ήδη εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο και, ως εκ τούτου, έχει τεθεί σε εφαρμογή με άμεση ισχύ.

ADVERTISING

Όσον αφορά τα προτεινόμενα χρονικά πλαίσια που ορίζονται για την υλοποίηση των υπολοίπων συστάσεων, η FIFA και η UEFA επιθυμούν να επιστήσουν την προσοχή σας στα παρακάτω τα οποία θα έπρεπε να επανεξεταστούν και προσαρμοστούν λόγω της τρέχουσας κατάστασης της ΕΠΟ:

• Ο ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή (CEΟ) δεν θα πραγματοποιηθεί πριν την εκλογή του νέου Προέδρου της ΕΠΟ. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα πρέπει να εισηγηθεί το άτομο που θα οριστεί, η δε επιλογή θα πρέπει να βασιστεί σε μια ανοιχτή και διεθνή διαγωνιστική διαδικασία. Παρόμοια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί για τον ορισμό του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή καθώς και του Τεχνικού Διευθυντή καθώς τα τρία παραπάνω στελέχη θα είναι οι στενότεροι διοικητικοί συνεργάτες του Προέδρου.

• Το στρατηγικό πλάνο της Ομοσπονδίας δεν θα πρέπει να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή πριν από την εκλογή του νέου Προέδρου καθώς θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το όραμά του για την ανάπτυξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Περαιτέρω, επιθυμούμε επίσης να τονίσουμε ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση και να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια όσον αφορά τις περαιτέρω συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης, όπως τη σύμβαση Εμπιστευτικότητας η οποία θα πρέπει να υπογραφεί από όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και τη συνεπή διερεύνηση των δυσφημιστικών δηλώσεων στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. [2]

ADVERTISING

Τέλος, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα επικοινωνήσουν εκ νέου με τις αρχές προκειμένου να συζητηθούν τα εκκρεμούντα ζητήματα που απορρέουν από τον Αθλητικό Νόμο και η ΕΠΟ θα ενημερώνεται πλήρως για οποιοσδήποτε εξελίξεις.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και παραμένουμε στην πλήρη διάθεσή σας προκειμένου να συζητήσουμε λεπτομερέστερα τα ζητήματα που προκύπτουν από την παρούσα επιστολή’.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.