Η Παλιανή γυρνάει το χρόνο πίσω και θυμάται…

Η Παλιανή υποδέχεται την Κυριακή την Αγία Βαρβάρα και η διοίκηση της ομάδας θυμάται την περίοδο 1996-1997, όπου τότε η ομάδα ονομαζόταν Ασπίδα σε ένα εντυπωσιακό ματς για την Β κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα η Παλιανή τότε ονομαζόταν Ασπίδα, και φιλοξένησε την Αγία Βαρβάρα, όπου και οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν μέχρι το 70ο λεπτό με 2-0, ώσπου να αναλάβει δράση ο νυν πρόεδρος της Παλιανής κ. Ζαϊμάκης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:  «Η ΠΑΛΙΑΝΗ υποδέχεται την ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ σε ένα ακόμα ντέρμπι της Α2 και θα τους καλωσορίσει γυρνώντας το χρόνο πίσω την περίοδο 1996-1997 όταν η ΑΣΠΙΔΑ στην πρεμιέρα της Β Κατηγορίας και για τον Β όμιλο την υποδεχόταν στο παλιό ξερό γήπεδο της που βρισκόταν λίγα μέτρα παραδίπλα από τον αυριανό τόπο συνάντησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι το 70΄ με γκολ των ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ και ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ οι φιλοξενούμενοι κυριαρχούσαν στο γήπεδο και κέρδιζαν με 0-2. Ο τωρινός αντιπρόεδρος της ομάδας Ζαιμάκης Δημήτριος ο οποίος υπεράσπισε την εστία της ΑΣΠΙΔΑΣ ζήτησε να αγωνιστεί σέντερ φορ και την θέση του πήρε ο Οικονομάκης Κωσταντίνος,. Ο αγώνας άλλαξε μορφή με καταιγισμό επιθέσεων με τον Ζαιμάκη να είναι ο πρωταγωνιστής και τελικά το ματς να λήγει 2-2.Το δεύτερο τέρμα το πέτυχε ο ΞΕΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ που τώρα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου. Όπως και τότε έτσι και τώρα στις συνθέσεις των ομάδων υπάρχουν τα επώνυμα Οικονομάκης και Ζαιμάκης με τον δεύτερο να είναι γιος του Δημήτρη και ο οποίος γεννήθηκε λίγους μήνες μετά τον αγώνα το 1997.

ADVERTISING

Η ομάδα της ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ εμφανίστηκε επίσημα στα τοπικά δρώμενα την περίοδο 1986-1987 και στο δεύτερο όμιλο της Γ Κατηγορίας και ως αντίπαλο τότε είχε την ομάδα της ΑΥΓΕΝΙΚΗΣ. Είχε και σαν έδρα της τότε το γήπεδο του Βενεράτου και λίγο αργότερα το καινούργιο γήπεδο της Αυγενικής.

ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ ΑΝΤΑΠΟΔΊΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.