Πλεύρης: «Από 1η Φεβρουαρίου λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες»

Θέση για την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα, αλλά και την πορεία των εμβολιασμών πήρε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως από την 1η Φεβρουαρίου θα λήξει η ισχύς στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους 7 μήνες.

Για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον και την πορεία των εμβολιασμών μίλησε στο Ant1 ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από 1η Φεβρουαρίου λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες. Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, ωστόσο δεν επηρρεάζεται στους επτά μήνες η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη.

ADVERTISING

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.

Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων.

Για το πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες. «Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων».

ADVERTISING

Ο κ. Πλεύρης γνωστοποίησε επίσης ότι από Δευτέρα θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές.

Για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η συζήτηση για υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 παίρνει… παράταση. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε απόφαση για επέκταση της υποχρεωτικότητας», ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο Ant1.

Στην κυβέρνηση αναμένουν να δουν πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση με τους άνω των 60 και στη συνέχεια να αξιολογήσει αν χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους πάνω των 50. Παράλληλα στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην τρίτη δόση, με τα τελευταία στοιχεία να καταδεικνύουν πως το ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι αυξημένο.

ADVERTISING

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που παραμένουν μη εμβολιασμένοι, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε έδωσε τελεσίγραφο πως αν δεν εμβολιαστούν μέχρι τον Μάρτιο θα καταγγελθεί η σύμβασή του και αυτομάτως θα απολυθούν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή newsbomb.gr
Click to Hide Advanced Floating Content