Σε σκληρό ύφος η απάντηση Αυγενάκη στην ΕΠΟ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξαπέλυσε τη δική του «επίθεση» στην Ομοσπονδία.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε σε σκληρό ύφος στην ΕΠΟ, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε και την κατηγορεί, μεταξύ άλλων, για έλλειψη ουσιαστικής επαφής με την ποδοσφαιρική βάση της χώρας μας. Αναλυτικά:

«Το χαμηλότατο επίπεδο στο οποίο κινείται το Ελληνικό ποδόσφαιρο, διολισθαίνοντας τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποτυπώνεται εύγλωττα και στις αντίστοιχες κατατάξεις της UEFA και της FIFA, θα επέβαλε σε νοήμονες ανθρώπους σοβαρότητα και μετριοπάθεια. Αλλά πού να βρεθούν αυτά στους εναπομείναντες της διοίκησης της ΕΠΟ;

ADVERTISING

Πέραν των χαρακτηρισμών και των ύβρεων, τα οποία τους χαρακτηρίζουν, φαίνεται ότι δεν έχουν και ουσιαστική επαφή με την ποδοσφαιρική βάση της χώρας μας.

Διότι, αν είχαν, θα άκουγαν και από τα ερασιτεχνικά σωματεία, τους χιλιάδες παράγοντες, τους δεκάδες χιλιάδες ποδοσφαιριστές, τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους, αυτά που διαρκώς υποστηρίζουμε: Αυτά που περιλαμβάνει η Ολιστική Μελέτη, η εφαρμογή της οποίας πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και να υλοποιηθούν οι προβλέψεις της στο ακέραιο!

Επιπλέον, θα περίμενε κάποιος, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον να χαιρετήσουν στην ΕΠΟ την πρωτοφανή χρηματοδότηση, με 100 εκατομμύρια ευρώ, του Ελληνικού αθλητισμού, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού, τους τελευταίους 12 μήνες.

ADVERTISING

Να χαιρετήσουν την έμπρακτη και διαρκή στήριξη της αθλητικής οικογένειας, που αυτή η Κυβέρνηση εξασφάλισε και κατέβαλλε για πρώτη φορά στην ιστορία, με το 35% των 100 εκατ. ευρώ να κατευθύνεται στο ποδόσφαιρο ως εξής:

  • 2,5 εκατ. ευρώ ως απευθείας ενίσχυση σε όλα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία, που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων 2020, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, από τα 13,3 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν στο σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
  • 3,3 εκατ. ευρώ ως απευθείας ενίσχυση σε όλα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων 2021, ως προκαταβολή από την φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, από το σύνολο των 21 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
  • 930.000€ για την Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών, ως προκαταβολή από την φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, από το σύνολο των 21 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
  • 775.000€ για την Γ’ Εθνική Ποδοσφαίρου Ανδρών, ως προκαταβολή από την φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, από το σύνολο των 21 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
  • 465.000€ για την Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών, ως προκαταβολή από την φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, από το σύνολο των 21 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
  • 26.860.000€ για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ως προκαταβολή από την φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος.

Η στήριξη και η ενίσχυση του κυττάρου του αθλητισμού μας, των ερασιτεχνικών σωματείων, θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα αν ακούγεται ως «άγνωστη λέξη» στην ΕΠΟ και στη χρόνια ανυπαρξία της απέναντι στα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία.

ADVERTISING

Όπως θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν οι θεσμικές μας πρωτοβουλίες σε κάθε επίπεδο, σε συνεργασία με τις FIFA και UEFA, για να σταματήσει να διολισθαίνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι υποχρέωσή μας».

Ολομέτωπη «επίθεση» της ΕΠΟ στον Αυγενάκη