Πλεύρης: Τέλος η μουσική σε διασκέδαση και εστίαση – Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης τονίζοντας πως η εφαρμογή τους ξεκινά την Πέμπτη 30/12 και όχι στις 3 Ιανουαρίου

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά βάση νοσηλεύονται συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα και αναφερόμαστε σε νοσηλείες που είναι σοβαρές και σε μεγάλο βαθμό αναφέρονται σε σοβαρές νοσηλείες και σε νοσηλείες σε ΜΕΘ. Στην κοινότητα φαίνεται πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη τόσο αναφορικώς με τα κρούσματα που είδαμε χθες και θα δούμε και σήμερα που δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον πλέον κυριαρχεί. Επειδή όμως το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από τη Δέλτα πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες ώστε να μπορεί το ΕΣΥ να συνεχίζει να ανταπεξέρχεται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ρεβεγιόν μέχρι τις 2 χωρίς μουσική.

ADVERTISING

Συνοπτικά τα νέα μέτρα:

Η διασκέδαση να λειτουργεί έως τις 00.00, αποκλειστικά εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και εως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Σημειώνεται πως απαγορεύεται και η μουσική. Μόνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μέχρι τις 2 αλλά με όλες τις ισχύουσες απαγορεύσεις.

Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

ADVERTISING

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο η οποία θα γίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

ADVERTISING

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.

Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.