Ποδοσφαιριστές ΑΟΑΝ: «Ο ρατσισμός δεν έχει θέση και πρέπει με κάθε μέσο να τον αποβάλουμε»

Συνεχίζεται το… σίριαλ των ανακοινώσεων μεταξύ ΑΟΑΝ και Πόρου, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αγίου Νικολάου να παίρνουν τη «σκυτάλη» και να τονίζουν πως ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στον αθλητισμό!

ΑΟΑΝ: «Αρνητικός πρωταγωνιστής ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας»

ADVERTISING

«Η φίλαθλη κοινή γνώμη γνωρίζει το ήθος του Ανδρέα Σκέντζου-Λυπηρό να διαστρεβλώνεται η αλήθεια»

Μετά την ανακοίνωση του ΑΟΑΝ κατά του Ανδρέα Σκένζου και τις αντίστοιχες του Πόρου, οι παίκτες των «κυανόλευκων» πήραν τη σκυτάλη και εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Συμπεριφορές όπως του “κυρίου” Σκέντζου οδηγούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας χρόνια πίσω».

ADVERTISING

Η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών του ΑΟΑΝ αναφέρει: «Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε ασχολίαστο και να μην πάρουμε θέση: Επιλέξαμε να εκτεθούμε μέσο του αθλήματος που αγαπήσαμε και αυτό μας καθιστά διπλά υπεύθυνους απέναντι στους φιλάθλους και ιδιαίτερα στην νεολαία.

Ο αθλητισμός ενώνει. Ο αθλητισμός είναι ταυτόσημος με έννοιες όπως ειρήνη, φιλία, πολιτισμός, πρόοδος.

Ο ρατσισμός δεν έχει θέση και πρέπει με κάθε μέσο να τον αποβάλλουμε αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι. Είναι κατανοητό να αντιδράσουμε άσχημα στην ένταση του αγώνα. Καμία ανοχή όμως σε οποιαδήποτε έκφραση ρατσισμού. Συμπεριφορές όπως του “κυρίου” Σκέντζου οδηγούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας χρόνια πίσω.

ADVERTISING

Είμαστε περήφανοι που συμπαίκτες μας έχουν καταγωγή από την Αλβανία, την Βραζιλία, την Κροατία, οποιουδήποτε χρώματος και θρησκείας γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του ΑΟΑΝ!».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.