Γ. Δολαψάκης: «Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν χώρο στα γήπεδα – Ξέρω ότι είμαι ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής και δεν θα επηρεάσω κανέναν»

Την… καρδιά του για όλα όσα έγιναν στο ματς του ΑΟΑΝ με τον Πόρο, άνοιξε ο Γιάννης Δολαψάκης, στην συνέντευξη τύπου.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν στάθηκε στην αναμέτρηση, αλλά στις ρατσιστικές επιθέσεις όπως τόνισε ο ίδιος, οι οποίες δεν έχουν χώρο στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο γενικά.

Μάλιστα ο ίδιος στις δηλώσεις του αφού του δόθηκε η ευκαιρία θέλησε να περάσει το… μήνυμα σε όλους ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο γιορτή και τίποτα περαιτέρω.

ADVERTISING

Για το παιχνίδι ο νεαρός μπακ ανέφερε: “Τα αποτελέσματα σαν μεγάλη ομάδα που είμαστε μπορούμε να διαχειριστούμε όπως τις νίκες έτσι και τις ισοπαλίες και ενδεχομένως και τις ήττες που ίσως έρθουν. Θα σταθώ στην κουβέντα του προπονητή μου, ότι αξίζαμε δύο ακόμα βαθμούς που δεν μας δόθηκαν, ίσως να μας δοθούν αργότερα χωρίς να τους αξίζουμε εξολοκλήρου”.

Για όσα έγιναν στην αναμέτρηση: “Θα ήθελα να σχολιάσω κάτι έξω αγωνιστικό και πολύ σημαντικό για κάποιες εκφράσεις που ακούστηκαν και είχαν να κάνουν με καταγωγές, Αλβανία, ότι έρχονται άνθρωποι εδώ και τρώνε ψωμί κτλπ, κτλπ, κτλπ. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν χώρο στα γήπεδα, δεν πρέπει να έχουν χώρο στα γήπεδο. Ξέρω ότι είμαι ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής στην Γ’ Εθνική, μπορεί να μην παίξω σε μεγάλο επίπεδο μπορεί να μην επηρεάσω κανέναν, όμως από την στιγμή που μου δίνεται η ευκαιρία, έχω φωνή και ίσως επηρεάσω έναν είναι σημαντικό να το πω. Δεν χωράνε τέτοιες συμπεριφορές στα γήπεδα γιατί άνθρωποι όπως ο κ. Σκέντζος, άλλοι παράγοντες μου παρέδωσαν μια άθλια κοινωνία και κατ’ επέκταση ένα άθλιο ποδόσφαιρο.

Αυτές οι εκφράσεις πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν, να σταματήσουν να τις ανεχόμαστε και αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με το ποδοσφαιρικό. Σας μιλάει ένας άνθρωπος που ίσως να μην παίξει ποτέ ποδόσφαιρο, όμως κάπως πρέπει να φτιαχτούν τα γήπεδα και αυτή η κοινωνία. Για να εκπαιδεύεται ο κόσμος για το τι ανέχεται και τι όχι. Ένας άνθρωπος πάνω στην ένταση πάνω στο πάθος δείχνει πράγματα του χαρακτήρα του. Δεκτές αψιμαχίες μέσα στο ματς από παίκτες αφού ξέρουμε τι είναι το ποδόσφαιρο,  συγνώμες πάνω σε εκφράσεις ρατσιστικές, προσωπικά γιατί μιλάω για εμένα δεν τις δέχομαι, γιατί σημαίνουν κάτι”.

ADVERTISING

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content