Η δήλωση του Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μίλησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός!

“Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο της νεότερης ελληνικής Ιστορίας και αφετηρία ενός μεγάλου Αγώνα. Μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αψηφώντας την υπεροπλία των Ιταλικών φασιστικών δυνάμεων, οι πρόγονοί μας, υπερασπίζοντας την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία του τόπου μας, δίδαξαν έμπρακτα την σημασία της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, και της αυταπάρνησης.

Η εφετινή Επέτειος, ογδόντα ένα χρόνια από το «Όχι» του 1940, βρίσκει και πάλι την χώρα μας και την ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή, σε επικίνδυνη αστάθεια, από τις συνεχείς παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Είναι απαραίτητο να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, προχωρώντας με σύνεση, ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη.

ADVERTISING

Οφείλουμε, συνάμα, να διατηρήσουμε ζωντανή την πολύτιμη κληρονομιά των θυσιών που χρειάστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας. Οι Έλληνες του 1940, με τον πατριωτισμό και το αντιστασιακό τους φρόνημα, εξακολουθούν να μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα εναντίον της βαρβαρότητας και του ολοκληρωτισμού”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content